Više

  Prezentacija o Prijedlogu zakona o doprinosima i porezu na dohodak

  Najčitanije

  U sklopu aktivnosti rada Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske danas je održana prezentacija u prostorijama Skupštine Županije Posavske u Domaljevcu. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici udruga gospodarstvenika iz općine Orašje, općine Domaljevac-Šamac i općine Odžak kao i predstavnici iz Udruge računovođa Županije Posavske. Tema skupa bio je Prijedlog zakona o doprinosima i porezu na dohodak, što je u parlamentarnoj proceduri, a usvojila ga je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

  -Promjene se posebno tiču u gospodarstvu u pogledu obaveza u gospodarstvu, to jest obračuna neto plaća. Ovo predavanje je s razlogom održano upravo da gospodarstvenicima približi problematiku koja je pred nama. Ona je vrlo zanimljiva zato što se tiče poslovanja gospodarskih subjekata, kakve su obveze doprinosa i poreza na dohodak na plaće u Županiji Posavskoj, bilo je riječi o doprinosima i porezu na dohodak s nekim novim pravilima kako se predlaže novim zakonom. Predloženo je u Prijedlogu zakona da se stope doprinosa smanje s 41,50% na 32,50% uz povećanje minimalne plaće s 430,00KM na 550,00 KM. Novost je i da se oporezuje dividenda u iznosu od 10% i to je nešto što je za investitore-poduzetnike nova obaveza, obrazložio je Dragutin Živković, ministar gospodarstva i prostornog uređenja ŽP.

  -Bilo je vrlo konstruktivno, s dosta primjedbi i sugestija što bi trebalo poduzeti kako bi zakon bio što kvalitetniji. Zaključak ovog sastanka je da udruge poduzetnika s područja Županije Posavske, Gospodarska komora Županije Posavske i Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja upute prijedlog parlamentarnim zastupnicima s područja Županije Posavske kao i Vladi Županije Posavske, kojim će inicirati da se topli obrok i prijevoz ne uključe u osnovicu i na taj način ne uđu u kategoriju oporezivanja u pogledu doprinosa i poreza na dohodak, istaknuo je ministar Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti