Više

  Prezentacija projekata zainteresirala veliki broj poljoprivrednika

  Najčitanije

  Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske u suradnji sa UNDP–Razvojni program Ujedinjenih nacija organizirali su predstavljanje projekata iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje na području Županije Posavske. Nazočne je u ime organizatora pozdravio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi ŽP Mato Brkić i zahvalio na velikom odazivu preko 300 poljoprivrednika, što je potvrda odlične suradnje sa UNDP i rezultat implementacije zajedničkih projekata, kazao je ministar Brkić. Moderatorica skupa, tajnik ministarstva Nada Ević, među gostima pozdravila je izaslanstvo Poljoprivrednog instituta Osijek.

  Ismar Ćeremida, projektni koordinator UNDP-a predstavio je projekt vezano za ulaganja u poljoprivredu kroz EUFOR Biznis projekt kojeg financira EU. Njime se želi pomoći poljoprivrednicima koji žele investirati i podići kvalitetu svojih proizvoda. -Vrijednost projekta je 900.000,00 eura kroz koji će se podržati 20-tak investicija u vrijednosti od 97.000,00 KM do 195.000,00 KM. Kroz projekt se može sufinancirati 60% ukupne vrijednosti investicije, a zasnovan je na podizanju tehnološke opremljenosti i podizanju konkurentnosti proizvođača da dođu na europski nivo, rekao je Ćeremida.

  Ivo Vincetić voditelj poslovnice Razvojne banke Federacije BiH u Orašju prezentirao je kreditne linije poljoprivrednicima te naglasio da Banka nudi kreditna sredstva na otplatu do 10 godina uz fiksnu kamatnu stopu od 3%. Na skupu je Bojana Lujić, predstavnica Bimala također govorila o uvjetima otkupa zrna soje. Tijekom dva sata prezentacije poljoprivrednici su postavili dosta upita i naglasili korisnost održavanja ovakvih skupova, te potrebu više edukacije u pisanju projekata.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti