Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 16.08.2020. godine ukupno testirana 561 osoba, a broj testiranih uzoraka je 901.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 26 osoba, 10 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, te je trenutno 16 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Deset aktivnih slučaja je s područja općine Orašje (7 Orašje, 1 Vidovice i 2 Oštra Luka), 4 slučaja su s područja općine Odžak (Odžak) i 2 s područja općine Domaljevac-Šamac (Domaljevac).

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kantakta pacijentu, odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakta pacijentu na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je njih 77.

  Apelira se na stanovnike Županije Posavske da se pridržavaju svih do sada objavljenih preporuka uz obvezno nošenje zaštitne maske i poštivanje mjera socijalne distance.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti