Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 27.08.2020. godine ukupno testirano 705 osoba, a broj testiranih uzoraka je 1127.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 55 osoba, 14 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 1 osoba je preminula, trenutno je 40 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj:
  Općina Orašje 29 osoba:
  -Orašje 13 osoba
  -Oštra Luka 5 osoba
  -Matići 3 osobe
  -Tolisa 4 osobe
  -Kostrč 2 osobe
  -Kopanice 1 osoba
  -Donja Mahala 1 osoba

  Općina Odžak 8 osoba:
  -Odžak 7 osoba
  -Vojskova 1 osoba

  Općina Domaljevac- Šamac 3 osobe:
  -Domaljevac 3 osobe.

  Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 205.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti