Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 21.10.2020. godine ukupno testirano 1266 osoba, a broj testiranih uzoraka je 2009.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 141 osoba, 120 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 5 osoba je preminulo, trenutno je 16 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

  Općina Orašje 8 osoba:
  – Kostrč 1 osoba
  – Bok 1 osoba
  – Matići 1 osoba
  – Oštra Luka 2 osobe
  – Tolisa 2 osobe
  – Orašje 1 osoba.

  Općina Odžak 7 osoba:
  – Odžak 6 osoba
  – Novo Selo 1 osoba.

  Općina Domaljevac-Šamac 1 osoba:
  – Grebnice 1 osoba.

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 95.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti