Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 22.10.2020. godine ukupno testirano 1274 osobe, a broj testiranih uzoraka je 2017.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 147 osoba, 122 osobe su se uspješno oporavile i izliječene su, 5 osoba je preminulo, trenutno je 20 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

  Općina Orašje 12 osoba:
  – Bok 2 osobe
  – Matići 2 osobe
  – Oštra Luka 3 osobe
  – Tolisa 4 osobe
  – Orašje 1 osoba.

  Općina Odžak 7 osoba:
  – Odžak 6 osoba
  – Novo Selo 1 osoba.

  Općina Domaljevac-Šamac 1 osoba:
  – Grebnice 1 osoba.

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 95.
  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti