Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 04.12.2020. godine ukupno testirano 3048 uzoraka.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 627 osoba, 521 osoba se uspješno oporavila i izliječena je, 43 osobe su preminule, trenutno su 63 aktivna slučaja na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj:

  -Općina Orašje 26 osoba
  -Općina Odžak 30 osoba
  -Općina Domaljevac-Šamac 7 osoba.

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 171.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti