Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 13.07.2020. godine ukupno testirano 361 osoba, a broj testiranih uzoraka 554.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID – 19) na području Županije Posavske je 8 osoba, tri osobe su se uspješno oporavile i izliječene su, trenutno je 5 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Pored pacijentice iz Tolise, imamo još četiri aktivna slučaja jedno je iz mjesta Ugljare, a tri iz Odžaka. Svi pacijenti imaju blago povišenu temperaturu i dobrog su općeg stanja.

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakta pacijenata, odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranja osoba bliskih kontakta pacijenata na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je njih 26.

  Apelira se na građane Županije Posavske da se pridržavaju svih do sada objavljenih preporuka uz obvezno nošenje zaštitne maske i poštujući mjere socijalne distance.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA 
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti