Više

  Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Marijana Klaića održana je 88. sjednica Vlade ŽP na kojoj je razmatran Nacrt Proračuna Županije Posavske za 2018. g. kao i prateći dokument takvog financijskog dokumenta Nacrt Zakona o izvršenju Proračuna Županije Posavske za 2018. g. Vlada Županije Posavske prihvaćene dokumente, o kojima je pojašnjenje predočila ministrica financija Nada Ćulap, u formi Prijedloga proslijedila je u skupštinsku proceduru.
  U obrazloženju plana Proračuna Županije Posavske ministrica financija Nada Ćulap istaknula je da se, prema procjeni financijskih stručnjaka, u fiskalnoj 2018. godini očekuje nešto bolja makroekonomska situacija u svijetu, pa time i posredno u Federaciji Bosne i Hercegovine i Županiji Posavskoj.

  -Ostvarenje prihoda, primitaka i financiranja, osobito poreznih prihoda, bi trebalo biti veće nego u 2017. godini, pa je i plan Proračuna za 2018. godinu veći od ovogodišnjeg za 5,21%, odnosno u apsolutnom iznosu za 2.100.770,00 KM. Plan rashoda, izdataka i financiranja za fiskalnu 2018. godinu veći je od istog za 2017. godinu za 5,24%, odnosno u apsolutnom iznosu za 2.114.510,00 KM. Ukupni okvir Proračuna za 2018. godinu doseže gotovo 42,5 milijuna KM, a sredstva se planiraju usmjeriti u identificirane ključne oblasti razvoja Županije Posavske, kao što su izgradnja konkurentnog i atraktivnog poslovnog ambijenta, jednakopravne i socijalno sigurne društvene zajednice i učinkovite javne uprave i komunalne infrastrukture. I dalje se planiraju sredstva za pokriće deficita iz prethodnih godina, i ista iznose 2.130,00 KM, kazala pojasnila je ministrica Ćulap.

  Predsjednik Vlade Marijan Klaić izrazio je optimistična očekivanja vezano za Proračun Županije Posavske u 2018. g.-Proračun je u porastu, grantovska sredstva su povećana, uvedene su i nove mjere kojima je Vlada ŽP pokazala senzibiliziranost spram socijalnih potreba građana, povećana su uz ostalo i sredstva za niže razine vlasti, tako da se za Proračun Županije Posavske može kazati da je i socijalni i razvojni, jer oba su segmenta povećana, naglasio je uz ostalo na sjednici Vlade ŽP premijer Klaić.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti