Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

Najčitanije

Uz predsjedanje Marijana Klaića održana je 89. sjednica Vlade Županije Posavske na kojoj su dominirale teme iz oblasti zdravstva.

Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnost na usuglašeni prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriji Županije Posavske kao i Odluke o davanju suglasnosti na usuglašeni prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologa na teritoriji Županije Posavske. Predsjednik Vlade Klaić izvijestio je Vladu o tijeku višemjesečnih pregovora sa sindikatima i izrazio zadovoljstvo uspostavljenim dogovorom nakon više od pet tjedana štrajka zdravstvenih djelatnika prije svega, naglasio je, na korist pacijenata – korisnika zdravstvenih usluga na području Županije Posavske.

Nekoliko tema iz resora Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike obrazložio je ministar zdravstva, rada i socijalne politike Damir Živković. Većina Odluka odnosila se na unutarnju preraspodjelu sredstava unutar Granta za zdravstvene i socijalne potrebe iz kojeg se financiraju prava za socijalnu zaštitu, dječji doplatak, porodiljne naknade zaposlenim i nezaposlenim majkama, civilne žrtve rata i drugo.

Pored redovnih mjesečnih izdvajanja za korisnike stalne novčane pomoći, posebno treba istaknuti Odluku Vlade Županije Posavske o jednokratnoj pomoći korisnicima pomoći za uzdržavanje (stalna novčana pomoć) u iznosu od 100,00 KM što ukupno iznosi 36.100,00 KM za 361 korisnika. Isto tako i Odluku Vlade Županije Posavske na ime financijske pomoći majkama koje su tijekom 2017. godine rodile dijete. Financijska pomoć u jednokratnom iznosu je po 100,00 KM. -Stim u svezi obavještavamo sve majke porodilje da se obrate u Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike uz predodžbu rodnog lista djeteta, osobne iskaznice i tekućeg računa banke radi ostvarivanja navedenog prava, izvijestili su iz Ministarstva.

Predmet razmatranja Vlade bio je Nacrt zakona o dopunama Zakona o koncesijama koje je obrazložio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić. Intencija je Vlade i resornog ministarstva da se značajna poljoprivredna površina na području Županije Posavske privede kulturi. Vlada je prihvatila Nacrt i u formi Prijedloga proslijedila u skupštinsku proceduru.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti