Više

  Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Marijana Klaića održana je 89. sjednica Vlade Županije Posavske na kojoj su dominirale teme iz oblasti zdravstva.

  Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnost na usuglašeni prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriji Županije Posavske kao i Odluke o davanju suglasnosti na usuglašeni prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologa na teritoriji Županije Posavske. Predsjednik Vlade Klaić izvijestio je Vladu o tijeku višemjesečnih pregovora sa sindikatima i izrazio zadovoljstvo uspostavljenim dogovorom nakon više od pet tjedana štrajka zdravstvenih djelatnika prije svega, naglasio je, na korist pacijenata – korisnika zdravstvenih usluga na području Županije Posavske.

  Nekoliko tema iz resora Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike obrazložio je ministar zdravstva, rada i socijalne politike Damir Živković. Većina Odluka odnosila se na unutarnju preraspodjelu sredstava unutar Granta za zdravstvene i socijalne potrebe iz kojeg se financiraju prava za socijalnu zaštitu, dječji doplatak, porodiljne naknade zaposlenim i nezaposlenim majkama, civilne žrtve rata i drugo.

  Pored redovnih mjesečnih izdvajanja za korisnike stalne novčane pomoći, posebno treba istaknuti Odluku Vlade Županije Posavske o jednokratnoj pomoći korisnicima pomoći za uzdržavanje (stalna novčana pomoć) u iznosu od 100,00 KM što ukupno iznosi 36.100,00 KM za 361 korisnika. Isto tako i Odluku Vlade Županije Posavske na ime financijske pomoći majkama koje su tijekom 2017. godine rodile dijete. Financijska pomoć u jednokratnom iznosu je po 100,00 KM. -Stim u svezi obavještavamo sve majke porodilje da se obrate u Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike uz predodžbu rodnog lista djeteta, osobne iskaznice i tekućeg računa banke radi ostvarivanja navedenog prava, izvijestili su iz Ministarstva.

  Predmet razmatranja Vlade bio je Nacrt zakona o dopunama Zakona o koncesijama koje je obrazložio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić. Intencija je Vlade i resornog ministarstva da se značajna poljoprivredna površina na području Županije Posavske privede kulturi. Vlada je prihvatila Nacrt i u formi Prijedloga proslijedila u skupštinsku proceduru.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti