Više

  3. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  U skladu s točkom 12. Smjernica za rad radnih skupina za europske integracije za tehničku finalizaciju pitanja iz Upitnika Europske komisije, Vlada Županije Posavske je na 3. sjednici održanoj 21.02.2019.g. uz predsjedanje Đure Topića usvojila sveobuhvatne odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u EU, kao i prijevode istih na engleski jezik. Usvojeni su odgovori na 655 dodatnih pitanja iz 33 poglavlja i dvije radne grupe. -Potvrda odgovora bit će dostavljena Direkciji za europske integracije potvrdio je na Vladi član povjerenstva za Europske integracije Franc Kljajić, direktor županijskog Ureda za razvoj i europske integracije.

  Vlada Županije Posavske usvojila je nekoliko odluka iz resora Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike koje je dodatno obrazložio ministar Damir Živković. Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu za ostvarivanje prava na temelju Odluke o stipendiranju studenata Medicinskog fakulteta za 13 studenata. Usvojena je i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. g. za ostvarivanje prava na temelju Zakona o porodiljnim naknadama zaposlenim majkama kao i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu za ostvarivanje prava na temelju Odluke o porodiljnim naknadama nezaposlenim majkama. Usvojena je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu za ostvarivanje prava na iznimne novčane pomoći, interventna mjera u korist pojedinaca i obitelji koji se nalaze u iznimno teškom stanju socijalne potrebe. Vlada ŽP usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu za ostvarivanje prava na temelju Zakona o doplatku za djecu (1.484.000,00 KM). Usvojena je i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu za ostvarivanje prava civilnih žrtava rata kao i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu za ostvarivanje prava iz socijalne zaštite.

  Vlada ŽP donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2019. godinu na poziciji Grantovi za branitelje i stradalnike Domovinskog rata. Program je pojasnio resorni ministar Marijan Kopić. Sredstva za realizaciju Programa predviđena su u ukupnom iznosu od 1.100.000,00 KM za 2019. godinu.

  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu na ime stipendiranja redovitih studenata u akademskoj 2018./2019.g. kojom je odobreno izdvajanje sredstava u iznosu od 150.000,00 KM. Ministarstvo ima obvezu stipendiranja ukupno 95 studenta na visokoškolskim ustanovama, odnosno obvezu stipendiranja 65 studenta po zaključenim ugovorima iz ranijih godina i stipendiranje 30 novih studenata, pojasnila je ministrica Ana Andrić.

  Vlada ŽP je usvojila Zaključak o neradnom danu. Neradnim danom na području Županije Posavske proglašava se 01. ožujak 2019. godine (petak) – Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti