Više

  Radionica „Rad granične policije u zajednici“

  Najčitanije

  U sklopu projekta za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u Bosni i Hercegovini u Orašju je održana radionica na temu „Rad policije u zajednici“. Uz predstavnike Granične policije, MUP-a Županije Posavske, PU Orašje i PS Domaljevac-Šamac, trening je okupio predstavnike Civilne zaštite ŽP, škola i nevladinog sektora, te predstavnike UNDP-a u BiH.

  -Međuinstitucionalna suradnja između lokalne, županijske i državne razine vlasti je iznimno važna, ali jednako bitan je i nevladin sektor. UNDP kroz ovaj projekt želi potaknuti sve strane na osnaživanje te suradnje, istaknuo je moderator radionice Bogdan Živaljević, koji u ime UNDP-a BiH, vodi CIAT, projekt za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u BiH.

  Skupu je pozdravio, zaželio njegov uspješan rad i ocijenio korisnim ovakve vrste susreta i razmjene informacija ministar unutarnjih poslova Vlade Županije Posavske Meho Delić. Pohvalio je rad policije u zajednici i iznimno dobru suradnju svih policija, od granične do temeljne i pravosudne, kao i koordinaciju sa mjesnim zajednicama i udrugama. Otvorio je također aktualnu temu vezanu za migrantsku krizu. Naglasio je kako je pravo vrijeme i u Posavini poduzimati određene preventivne mjere kako se ne bi dogodili problemi kao u Bihaću. Naglasio je i potrebu bolje tehničke opremljenosti policije.

  Svoje bogato iskustvo iz rada na terenu kada je u pitanju policijski i istražiteljski sektor prenio je Mihael Šprajc (UNDP). Kroz svoje predavanje prenio je iskustva iz RH i drugih zemalja na temu sprječavanja krijumčarenja oružja. Tijekom diskusije prisutni su razmijenili informacije iz svojeg djelokruga aktivnosti. –Uvezanost i suradnja svih mjerodavnih institucija, te pravodobna razmjena informacija, zaključio je Šprajc, u mnogome može podići učinkovitost djelovanja u svim kriznim situacijama.

  Osobito je s pozornošću praćeno izvješće o radu PGP Orašje u prvih devet mjeseci ove godine. Predstavnik PGP Orašje Ilija Živković istaknuo je kako je navedena postrojba među najboljima u državi u otkrivanju krivotvorenih isprava, a sve zahvaljujući specijaliziranoj opremi koju su u najvećoj mjeri dobili od Vlade SR Njemačke. Sa konkretnim je primjerima koji potvrđuju profesionalnost rada i u drugim oblastima koje pokriva policija, potkrijepio je Izvješće o radu Jedinice granične policije Orašje koje je prezentirala Brankica Lukačević.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti