Više

  Radni sastanak u Vladi ŽP s predstavnicima HRT-a

  Najčitanije

  Sukladno ranijim dogovorima oko konkretiziranja suradnje HRT-ovog Programa za Hrvate izvan RH i značajnije prisutnosti na području Županije Posavske, ali i šireg posavskog područja, u Vladi Županije Posavske u Orašju jučer (22.03.) predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić održao je sastanak s predstavnicima HRT-a. Sastanku su nazočili Ivo Kujundžić, ravnatelj i urednik programa za Hrvate izvan RH, Zdravko Fuček, urednika emisije HRT-a „Pogled preko granice“, Mirela Vučko, producentica Specijalnog odjela Programa za Hrvate izvan RH kao i Anto Pranjkić, novinar-urednik SO programa za Hrvate izvan RH. Dr. Perica Ječević je bio nazočan sastanku kao član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH, te ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić, kao i predstavnici tri općine Županije Posavske.

  Predsjednik Vlade Đuro Topić izrazio je zadovoljstvo što je HRT-a pokazala brojnijim televizijskim prilozima iz Posavine, informacijama na društvenim mrežama kao i radijskim programom da želi pojačati svoju prisutnost na našem području.
  -Danas smo imali priliku ugostiti izaslanstvo Hrvatske radio televizije na čelu s gospodinom Kujundžićem koji nas je sa svojim suradnicima došao upoznati s aktivnostima koje Hrvatska radio televizija radi u iseljeništvu, odnosno izvan Republike Hrvatske, a dio prostora interesa postoji i za Posavinu, što je za nas jako interesantno. Razgovarali smo i dogovorili da započnemo jednu suradnju koja bi, ja se nadam, imala za cilj dopisništvo Hrvatske radio televizije u budućnosti. Za početak smo dogovorili načine suradnje, kako bi u jednom kontinuitetu išli prilozi s ovoga područja i emitirali u programima HRT-a. Zahvaljujem se svima onima koji će u tome pomoći, i koji će u budućnosti biti oni koji će širiti dobar glas iz Posavine. A kad kažem Posavina, tu onda mislim na sve općine koje su u širem prostoru Bosanske Posavine, kako one u Federaciji u Županiji Posavskoj, tako i općine u Republici Srpskoj gdje žive Hrvati kao i Brčko Distriktu, kazao je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić u izjavi za medije.

  Ivo Kujundžić ravnatelj i urednik programa za Hrvate izvan RH zahvalio se predsjedniku županijske Vlade Topiću na organiziranju sastanka.-Hvala što ste nam dali poticaj da mi dogovaramo konkretne oblike suradnje. Na razini HRT-a su objedinjena sva tri medija na temama koje se bave Hrvatima izvan Hrvatske, to je televizija gdje postoje specijalizirane emisije Pogled preko granice za Hrvate u BiH i Globalna Hrvatska, a također na radiju imamo poseban stream kanal koji se zove Glas Hrvatske, a na prvom programu Hrvatskog radija imamo emisiju Hrvatima izvan domovine. Naš je cilj i ideja s ovog sastanka više informacija o Bosanskoj Posavini, prije svega o hrvatskom narodu na ovim prostorima, cilj je očuvanje nacionalnog identiteta Hrvata na ovim prostorima i informacije kako o događajima na županijskoj razini tako životne priče ljudi i vjerujem da ćemo kao što je rekao i predsjednik Vlade krenuli smo s malim koracima, ali vjerujem da će oni dati rezultata i mislim da je ovo dobra perspektiva i dobar početak buduće suradnje, kazao je ravnatelj i urednik programa za Hrvate izvan RH Kujundžić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti