Više

  Sastanak u Vladi ŽP o prekategorizaciji cesta, planu upravljanja otpadom i vatrogastvu

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić održao je radni sastanaka u Vladi Županije Posavske u Orašju na kojemu su nazočili uz resornog ministra Anesa Osmanovića i Ilije Jezidžića, ravnatelja županijske uprave Civilne zaštite i tri načelnika općina Orašje, Odžak i Domaljevac- Šamac (Marijan Oršolić, Nada Ćulap i Stjepan Piljić).

  Na sastanku je bilo riječi o nastavku postupka prekategorizacije dijela lokalnih cesta u regionalne. Županijsko ministarstvo prometa i veza dobilo je prijedlog općina prema kojemu su tri općine predložile oko 35 km lokalnih cesta koje bi se trebale prekategorizirati u regionalne.-Sa novim načelnicima smo htjeli još jednom iskomunicirati taj postupak, kako bi se mogao nastaviti dalje. To praktično znači da će se ova tema naći na jednoj od narednih sjednica Vlade ŽP na potvrđivanje, a onda će se dostaviti federalnoj Vladi na suglasnost, kazao je predsjednik Vlade ŽP Topić.

  Druga tema sastanka bila je vezana za usvajanje plana upravljanja otpadom u Županiji Posavskoj.-Općine su u ovoj oblasti važni partneri županiji u rješavanju problema prikupljanja, razdvajanja i odlaganja komunalnog otpada.- Upoznali smo načelnike općina s onim što je Županija dosad napravila i što se od njih očekuje kako bi se i ova tema našla na jednoj od sljedećih sjednica Skupštine Županije Posavske i kako bi usvojili plan upravljanja otpadom koji je već u javnoj raspravi, pojašnjava predsjednik Vlade.

  Treća tema bila je implementacije zakona o protupožarnoj zaštiti i vatrogastvu u Županiji Posavskoj. -Ova je tema čekala implementaciju rezultata lokalnih izbora kako bi Vlada ŽP s općinama potpisali sporazume o modelu uspostave profesionalnog vatrogastva u Županiji Posavskoj na temelju zakona koje je Skupština usvojila 2019. godine. Očekujemo da u narednih 15 dana od općinskih načelnika dobijemo mišljenje, potvrdu ranijeg stava ili novi prijedlog vezano za rješavanje ove važne tematike za sve općine, zaključio je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti