Više

  Seminar za osobe u procesu osposobljavanja i provjere znanja kandidata za vozače

  Najčitanije

  Jučer (13.5.2019. godine) je u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju održan edukacijski seminar za ispitivače iz upravljanja motornim vozilom, ispitivače iz poznavanja propisa o sigurnosti prometa na cestama te predavače u autoškolama i ostale zainteresirane osobe. Na seminaru je izloženo šest tema: Prometne nezgode – statistika, Zaštitna kaciga za vozače motocikla i skutera, Obuka motociklista, Zadaci i profil ovlaštenog ispitivača iz upravljanja motornim vozilom, Vozilo u funkciji sigurnosti prometa i Prometne situacije.

  Seminar je otvorila ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske Ana Andrić, koja se tom prigodom zahvalila nazočnima na odazivu i ukazala na važnost svih šest tema predviđenih za edukacijski seminar. Prema članku 183. važećeg Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa ima obvezu provoditi kontinuirano stručno usavršavanje osoba uključenih u proces osposobljavanja i provjere znanja kandidata za vozače motornih vozila, a time i snosi ogromnu odgovornost za kvalitetu provođenja istog. Jednako veliku odgovornost imaju instruktori vožnje i predavači u autoškolama, kao i ispitivači iz poznavanja propisa i iz upravljanja motornim vozilom.

  Cilj edukacije je stjecanje novih znanja koja se mogu primijeniti u praksi i usavršavanje postojećih. Samo zajedničkim, kvalitetnim i odgovornim djelovanjem svih uključenih u ovaj proces, stvorit ćemo pretpostavke za postizanje najvišeg stupnja sigurnosti u prometu i podići prometnu kulturu i kulturu općenito na višu razinu, istaknula je ministrica Andrić, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti