Više

  Sjednica Koordinacijskog tima za borbu protiv trgovine ljudima u ŽP

  Najčitanije

  U zgradi Vlade ŽP u Orašju jučer (30.08.) održana je 18. sjednica Koordinacijskog tima za borbu protiv trgovine ljudima u Županiji Posavskoj čiji su članovi predstavnici: MUP-a ŽP, Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP, Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP, Županijske uprave za inspekcijske poslove, Centra za socijalni rad Orašje, Županijskog pravobraniteljstva, a sudjelovale su i predstavnice nevladine organizacije Centra za ženska prava iz Zenice.

  -Imali smo posebne goste iz nevladine organizacije Centar za ženska prava iz Zenice koji su nam došli predstaviti svoj rad i mogućnosti koje se ponajprije odnose na pružanje podrške i pravne zaštite žrtvama trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujem se nevladinoj organizaciji koja nas je upoznala sa svojim radom i podrškom koju ta organizacija pruža. Ovo je velika pomoć u predmetima i slučajevima gdje je potrebno postupanje policije, ali i ostalih tijela državne uprave po pitanju trgovine ljudima u Županiji Posavskoj. Unazad nekoliko godina nismo imali slučajeva trgovine ljudima koji su zahtijevali reagiranje pravosudnih, policijskih, ali i drugih tijela državne uprave pa dosada nismo ni koristili ovakve mogućnosti zaštite, izjavio je nakon sastanka Goran Kopić, koordinator Tima za borbu protiv trgovine ljudima u Županiji Posavskoj.

  -S Melihom Sendić koja je predsjednica Centra i Duškom Andrić-Ružičić koja je koordinatorica projekta upoznali smo prisutne s onim što Centar ženskih prava iz Zenice pruža za potencijalne žrtve trgovine ljudima i s projektom „Program podrške zaštiti ljudskih prava“ koji se vodi unutar projekta USAID Inspire programa (osnažuje građane i vlasti u BiH kako bi unaprijedili zaštitu ljudskih prava). Pružamo žrtvama trgovine ljudima besplatnu pravnu i psihološku podršku u cijeloj fazi postupka, istražnom, predistražnom, ali i u postupku pred sudom, te im pružamo pomoć i nakon krivičnog postupka, izjavila je Aida Ćosić, koordinatorica odjela za pravnu pomoć i psihološku podršku Centra ženskih prava iz Zenice.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti