Više

  Sjednica Rektorskog zbora RH u Mostaru

  Najčitanije

  Postupak reakreditacije Sveučilišta u Mostaru proveden putem hrvatske Agencije za znanost i visoko obrazovanje potvrđen je i priznat na sjednici Rektorskog zbora Republike Hrvatske održanoj u Mostaru.

  Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske prof. dr. sc. Jasmina Havranek kazala je kako su diplome studenata Sveučilišta u Mostaru valjane u Hrvatskoj, ali i u cijeloj Europi, poručivši da je Sveučilište u Mostaru uspješno obavilo međunarodnu reakreditaciju te potvrdilo kvalitete svojih studijskih programa i kvalifikacija.

  -Općepoznata je informacija da se Sveučilište u Mostaru dijelom financira sredstvima Republike Hrvatske, a sve institucije visokog obrazovanja koje koriste takve financije moraju pokazati stanje kvalitete svojih programa. Sveučilište u Mostaru uspješno je prošlo proces reakreditacije i samim time mogu se jako dobro uključiti u europski obrazovni prostor, izjavila je Havranek.

  Osim točaka koje se tiču rada Rektorskog zbora RH kao što su programsko financiranje, početak primjene Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i dr., na dnevnom redu bila su otvorena pitanja vezana i za mostarsko Sveučilište, gdje je još jednom jasno potvrđeno kako će diplome SUM-a biti priznate u Republici Hrvatskoj i u Europi.

  -Stav Rektorskog zbora Republike Hrvatske o Agenciji za znanost i visoko obrazovanje je da apsolutno podržavamo njihov rad i rad Akreditacijskog savjeta. Diplome studenata Sveučilišta u Mostaru, koje je uspješno prošlo međunarodni postupak reakreditacije, potpuno su priznate, kako u Hrvatskoj, tako i u zemljama Europske unije, poručio je predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske prof. dr. sc. Vlado Guberac.

  Sveučilište u Mostaru, kao pridruženi član Rektorskog zbora Republike Hrvatske i jedino javno sveučilište na hrvatskome jeziku na području Bosne i Hercegovine, bilo je domaćin sjednici Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

  -Aktivno sudjelujemo u svim točkama dnevnog reda kao i u svim raspravama Rektorskog zbora RH te redovito izlažemo pitanja vezana za interese Sveučilišta u Mostaru, koja svi rektori razmotre i pokušaju naći rješenja koja svima odgovaraju, naveo je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić.

  Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić ovom su prigodom sklopili Sporazum o suradnji na projektu „Studentska virtualna mreža“, čija je svrha implementirati studentski program učenja jezika i kulture.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti