Više

  Sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske uz predsjedanje Marijana Klaića održala je jučer ( 04.12.2015) svoje 21. zasjedanje. Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o izboru volontera u tijela državne službe u Županiji Posavskoj. Time je Vlada ispunila obećanje o prijemu svih prijavljenih volontera.

   

  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanju  sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2015.g., UNDP-u BiH na ime sufinanciranje Projekta rekonstrukcije i sanacije Regionalne ceste 464 Odžak-Prud i Regionalne ceste  Orašje-Bok. Odlukom se odobrava izdvajanje sredstava u iznosu od 220.000,00 KM. Procijenjena vrijednost oba projekta je 450.000,000 KM.

  -Projekti su od vitalnog značaja za Županiju Posavsku i uvršteni su u prioritete ove Županije nakon poplave 2014.-g. Projekt ima za cilj osiguranje uvjeta za nesmetan promet na prometnici regionalnog značaja R-464 koja povezuje naseljene dijelove općine Odžak sa centrom kao i povezivanje istih sa općinom Šamac (RS) , kao i prometnici RC-463 koja povezuje naseljene dijelove općine Orašje, izjavio je ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Alija Kusur.

  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku  kojom se financijska pomoć u iznosu od 37.000,00 KM upućuje zdravstvenim institucijama.

  Vlada je prihvatila prijedlog za pokretanje postupka imenovanja Županijskog pravobranitelja.

  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2015.g. u ukupnom iznosu od 9.748,00 KM ( Ruža Živković, Mirsad Nišlić, Đurđica Marković i Mara Mikić) na ime financijske pomoći kako bi osobe mogle ostvariti pravo na mirovinu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti