Više

  Stanje sigurnosti na području ŽP za prosinac 2020. godine

  Najčitanije

  Ukupno stanje sigurnosti na području ŽP za mjesec prosinac 2020. godine u MUP-u ŽP ocijenili su zadovoljavajućim.

  -Sigurnost s aspekta nadležnih poslova i zadataka propisanih Zakonom o unutarnjim poslovima Županije Posavske, kao najznačajniji dio ukupne sigurnosti na području Županije Posavske, u sebi sublimira kriminalitet, javni red i mir i sigurnost prometa.
  Kada je riječ o oblasti kriminaliteta tijekom analiziranog perioda obrađeno je 37 prijava kaznenih djela, što je za 17 kaznenih djela više u odnosu na prethodni mjesec ove godine, dok su u istom razdoblju prošle godine obrađena 2 kaznena djela. Ukupna razriješenost je 78,38%, dok je u prethodnom mjesecu bila 90%, a u istom mjesecu prošle godine 100%. Najčešće je prijavljivano kazneno djelo „Teška krađa“.
  Broj prekršaja protiv javnog reda i mira je povećan u odnosu na oba komparativna razdoblja i to u odnosu na prošli mjesec za 67 (s 17 na 84), a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 51 (s 33 na 84). Ova povećanja se u najvećoj mjeri odnose na nepoštivanje odredbi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba na javnim mjestima od 23,00 do 05,00 sati.
  Stanje u oblasti sigurnosti javnog prometa kao trećeg segmenta procjene temeljem kojih se i formira ocjena o stanju sigurnosti na području ŽP se može analizirati, usporediti i ocijeniti kroz dvije oblasti: pregled prometnih nezgoda i pregled prometnih prekršaja. Analizirajući pregled prometnih nezgoda evidentno je uvećanje broj nezgoda u odnosu na prošli mjesec za 4 (s 15 na 19), te umanjenje u odnosu na isti mjesec prošle godine za 8 (s 27 na 19). U prosincu 2020. godine nije bilo smrtno stradalih osoba. Teško ozlijeđene su četiri osobe, lakše ozlijeđenih osoba je bilo 8. Redovnim nadzorom i kontrolom vozila i vozača otkriveno je 428 prekršaja prikazanih kroz prekršajne prijave i naloge. Iz prometa je isključeno 15 vozača i 4 vozila.
  Tijekom izvještajnog perioda, na području nadležnosti Uprave policije MUP Županije Posavske, policijski službenici su zatekli ukupno 7 migranta prema kojima su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, izvijestio je glasnogovornik MUP-a Zdenko Ćubel.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti