Više

  Suvremena dijagnostika u poljoprivredi

  Najčitanije

  U suradnji s UNDP-om (Češka razvojna agencija) i Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, dana 02.11.2022. tekuće godine, djelatnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske bili su nazočni u postavljanju agrometeorološke stanice u voćnjaku u Tolisi.

  Riječ je o suvremenoj dijagnostici u poljoprivredi koju će pratiti djelatnici Izvještajno – prognoznih poslova pri Odsjeku poljoprivredno – savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP i na temelju prikupljenih podataka na vrijeme pružiti ključne informacije koje su od bitne značajnosti u provedbi zaštite.

  Svrha uređaja je da prikupljanjem i obradom agrometeoroloških podataka pruži blagovremenu informaciju o početku i intenzitetu napada određene biljne bolesti. Na taj način omogućeno je precizno određivanje roka tretiranja i olakšan izbor preparata, čime je u konačnici moguće ostvariti značajne uštede sredstava za zaštitu bilja kao i smanjenja zagađivanja poljoprivrednog zemljišta.

  Savjetodavci pri Odsjeku poljoprivredne savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP dostupni su svakim radnim danom, u vremenskom periodu od 08,00 do 16,00 sati, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti