Više

  Svečana akademija za obljetnicu Udruge nositelja ratnih odličja HVO Herceg Bosne

  Najčitanije

  Udruga nositelja ratnih odličja HVO Herceg Bosne na dostojanstven je način u Orašju obilježila obljetnicu svog osnutka te obljetnicu nositelja ratnih odličja HVO HB. Brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće kraj središnjeg Spomen obilježja u Orašju, a sadržaji su nastavljeni svečanom Akademijom u oraškoj kino dvorani kojoj su bili nazočni nositelji ratnih odličja HVO-a.

  Pozdravne riječi nazočnima, uz navođenje zadaća i djelatnosti Udruge, uputio je predsjednik Lazar Martinović. -Ovo okupljanje u Županiji Posavskoj, u Orašju, zapravo je svjedočanstvo zajedništva koje udruga njeguje, ali i suradnja s ostalim udrugama Hrvatskoga vijeća obrane, kazao je Martinović . Akademiji su bili nazočni brojni visoki uzvanici iz BiH i RH, među kojima su bili dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović, visoko izaslanstvo HNS-a, veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić, izaslanik u ime ministarstva branitelja RH Branko Cindrić, te predstavnici Vlade Županije Posavske na čelu sa predsjednikom Đurom Topićem.

  Đuro Topić predsjednik Vlade Županije Posavske iskazao je zadovoljstvo biti na obljetnici nakon večeri prijateljstva Hercegovine i Posavine. Vlada Županije Posavske će za sve branitelje, sukladno svojim zakonskim ovlastima učiniti sve kako bi se prava hrvatskih branitelja, pogotovo zapovjednika, popravila, poručio je Topić.
  Dr. Dragan Čović u svoje je obraćanju naglasio:- Moramo s ponosom pratiti naš integritet i djelovanje kroz ovu udrugu, ali i sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, izgraditi integritet hrvatskog bića u Bosni i Hercegovini, ponosnog, jednakopravnog, konstitutivnog naroda koji želi kroz svoje legitimno predstavljanje dati puni doprinos da BiH funkcionira kroz uređeno društvo, istaknuo je Čović.

  Svečanom programu akademije književnik Joso Živković – Soja dao je posebno emotivan naboj čitanjem svojih pjesama na temu Domovinskoga rata kao i o Ivi Gregureviću koji nam je, kazao je Živković, u teškim ratnim godinama bio moralna i materijalna uzdanica.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti