Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 01.-07.07.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 01.07.2019. godine u 15.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva na njivi zvanoj „Krušik“ u Boku. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite Općine Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere,

  -dana 02.07.2019. godine patrola PS Odžak je u Titovoj ulici u Odžaku zatekla u prosjačenju 48 godišnjeg A.S. iz Gradačca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 03.07.2019. godine u 08.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd „Nasilja“ u obitelji“ izvršenog u XXV ulici u Orašju. O istom su upoznate nadležne institucije Županije Posavske kao i patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode i zadržala malodobnika iz Orašja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Vozači su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 04.07.2019. godine u 12.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Zloupotrebe položaja“ izvršenog od strane nn osobe u banki u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu trgovačkog centra „Bingo“ smještenog u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 70 godišnji O.M. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Stjepana Radića u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 47 godišnjeg J.M. iz Oštre Luke.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati službenici PU Odžak su vršili osiguranje javnog okupljanja povodom sjećanja na genocid u Srebrenici organiziran od strane organizacije „Cvijet milosti Odžak“ što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Sportskoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje suprostavljene članove obitelji.

  -dana 05.07.2019. godine u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska granate zaostale iza rata tijekom iskopavanja šahta u Boku. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivi zvanoj „Dusine“ tijekom vršidbe pšenice vlasništvo obitelji Oršolić iz Tolise. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe VD Orašje koji su lokalizirali požar.

  -dana 06.07.2019. godine u vremenu od 08-10.00 sati službenici PS Odžak su osiguravali provjeru lovačkog naoružanja u Gornjem Svilaju organiziranog od strane lovačkog društva „Fazan“ što je proteklo bez incidenata.

  -dana 07.07.2019. godine u 23.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao 72 godišnji M.Š. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Matije Gupca u Matićima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je suprostavljene susjede upozorila na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 01.-07.07.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.
  __3__prijave prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisnim izvođenjem radnji vozilom na parkiralištima.
  __1__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen prosjačenjem.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __8__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 01.-07.07.2019. godine smo zaprimili sveukupno__14__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti