Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 02.-08.07.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 02.07.2018 godine u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih parfema  iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.20 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 30.06.2018 godine  u kružnom toku na križanju II i XIV ulice u Orašju . U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su  razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 13.30-18.00 sati službenici PU Odžak su vršili pratnju učesnika manifestacije“Marš mira“ na području općine Odžak  koja je protekla bez incidenata.

  -dana 03.07.2018 godine u 08.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 66 godišnju O.M. iz Tolise. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je napad izvršen u obiteljskoj kući napadnute od strane 49 godišnjeg Iliševića iz Tolise  koji je zatečen u vidno alkoholiziranom stanju , lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.00 sati se na križanju Vi VI ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 29 godišnja A.K. iz  Oštre Luke protiv koje će biti proveden prekršajni  postupak.

  -istog dana u 15.50 sati se  na magistralnoj cesti M 14.2 dijelu  zaobilaznice Orašja dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a  koju je ne držeći dovoljan razmaku između vozila  uzrokovao vozač pmv  19 godišnji Stojković iz Donje Mahale, protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela  preminule Benkovićke  iz Ugljare. O istom je upoznat dežurni  mrtvozornik koji je poduzeo zakonom predviđene mjere  te tijelo preminule predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 14.50 sati se na križanju VII i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 04.07.2018 godine u 20.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja tv aparata od strane nn osobe  u sportskoj  kladionici „Premier“ smještenoj u ug.objektu “Cadilac“ u Oštroj Luci. O istom je  upoznat policajac u zajednici PS Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su izvrsnim radom na terenu otkrili  da je 47 godišnji J.M. iz  Donje Dubice izvršio nezakonitu sječu šume vlasništvo obitelji Tadić  iz Novog Grada. Posječena hrastova debla su privremeno oduzeta a protiv izvršitelja će biti poduzete zakonom predviđene mjere. Koristim priliku pohvaliti kvalitetan operativni rad istražitelja krim policije i zahvaljujem se cijenjenoj javnosti na suradnji.

  -istog dana u 15.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  na GP Šamac. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a  da je istu nepropisno izvodeći radnju vozilom uzrokovala 38 godišnja Bačićka iz Ledenica Donjih  protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 06.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je psihički bolesnog  susjeda propratila na liječenje u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -dana 05.07.2018 godine u 13.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih parfema iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City In“ u Orašju. O istom je upoznat vođa sektora PS Orašje  koji je poduzeo zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana u 18.25 sati se na lokalnoj cesti u Vrbovcu  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je  utvrdila da je istu nezgodu krećući se pmv u alkoholiziranom stanju  i nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 45 godišnji Gudelj  iz Vrbovca koji je lišen slobode i zadržan Protiv navedenog će biti proveden prekršajni  postupak.

  -istog dana u  05.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Matanović-Maršić iz Vidovica. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je  navede upozorila na ponašanje.

  -istog dana u vremenu od 09-11.00 sati službeni PU Odžak su osiguravali  mimohod  sudionika manifestacije „Sjećanje na genocid“  a povodom  23. godišnjice  genocida u Srebrenici.

  -istog dana u 11.50 sati   PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  02.07.2018 godine  u II ulici u Orašju. U istoj su sudjelovala  2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06.07.2018 godine u 13.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nanošenja lakših povreda 56 godišnjem I.D. iz  Odžaka. O istom je  upoznata patrola  PS Odžak koja će protiv brata prijavitelja ,izvršitelja KD, poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo    obitelji Radman iz Gornjeg Svilaja.  O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je isto vozilo oštetilo pmv vlasništvo obitelji Kahvedžić  iz Odžaka . Nakon utvrđivanja  identiteta vozača protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica  u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede upozorio na ponašanje.

  -dana 07.07.2018 godine u 02.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom pješaku. O istom je upoznata patrola prometne policije  kao i dežurni istražitelj krim policije  koji su  utvrdili da je navedenog pješaka oborilo nn pmv koje se udaljilo sa lica mjesta a da pješaku vozač nije ukazao pomoć. Nakon utvrđivanja identiteta protiv navedenog nesavjesnog vozač će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.45 sati se na izlasku lokalne ceste na magistralnu cestu  M 14.1  u Potočanskom Lipiku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost  prolaska uzrokovao 45 godišnji Makitan iz Bosanskog broda protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.15 sati se  u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno pretičući uzrokovao 86 godišnji Sušilović  iz Gornje Dubice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  – dana 08.07.2018 godine u 03.30 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 32 godišnjem Nujića iz Pruda  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 02.-08.07.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila

  __5__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivane krađe skupocjenih parfema u trgovini „DM“ u trgovačkom centru „City inn „ u Orašju.

  __11__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __1__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen fizičkim napadom.

  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __6__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane susjedske  i obiteljske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 02.-08.07.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __25__ prijava    za kompletno područje Županije Posavske što   i dalje možemo smatrati  sigurnim tjednom  iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti