Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 02.-08.12.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 02.12.2019. godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju IX. i XIV. ulice u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv-a da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 18 godišnja Džoićka iz Donje Mahale protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći teže povrijeđenoj 22 godišnjoj Stažićki iz Odžaka. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je navedena povrede zadobila u prometnoj nezgodi koju je uzrokovala krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta te će protiv iste provesti postupak sukladno težini konstatiranih povreda.

  -istog dana u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 01.12.2019. godine u Tolisi u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 03.12.2019. godine u 2.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu provale u pmv i krađu novca iz istog vozila vlasništvo 38 godišnjeg M.P. iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu suicida 62 godišnjeg Đukića iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere kao i dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 04.12.2019. godine u 13.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u XIV ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su po zahtjevu PS Gračanica izuzeli na njihovom području otuđeni motocikl marke „KTM“ od izvjesnog A.D. iz Odžaka.

  -dana 05.12.2019. godine u vremenu od 07.-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 13.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionice u prometnoj nezgodi su razmijenile podatke i popunile europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06.12.2019. godine u 18.25 sati službenici prometne policije PU Odžak su prilikom vršenja kontrole prometa, zbog odbijanja zapovijedi i upornosti u činjenju prekršaja, lišili slobode 72 godišnjeg Jukića iz Donjeg Svilaja koji je zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 07.12.2019. godine u 21.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u XIV. ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv jedno parkirano i jedno koje se udaljilo sa lica mjesta prije razmjene podataka i popune europskog izvješća. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je ubrzo u XIV. ulici u Orašju pronašla drugog sudionika koji je uzrokovao prometnu nezgodu, 58 godišnjeg ŽM. iz Kostrča koji je zbog alkoholiziranosti lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.15 sati službenik policije PS Odžak je u prosjačenju u Titovoj ulici u Odžaku zatekao 36 godišnju Stojčićku iz Podnovlja protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska pištolja marke „Rhoner“ od strane 32 godišnjeg Krištića iz Oštre Luke. Imenovani je dragovoljno predao isti o čemu su sačinjene Potvrda i službena zabilješka.

  -dana 08.12.2019. godine u 00.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu diskoteke „Mileniu arena“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu krećući se u alkoholiziranom stanju pmv uzrokovao 39 godišnji O.K. iz Crkvine koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.20 sati patrola prometne policije PU Odžak je prijavila narušavanje jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem od strane kontroliranog sudionika u prometu 55 godišnjeg H.Đ. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 02.-08.12.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijavu kaznenog djela.
  __7__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih na različite načine.
  __3__prijave narušavanja JRiM koji je ponovno narušen vrijeđanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti i prosjačenjem.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __4__prijave ostalih događanja, prijavljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 02.-08.12.2019. godine smo zaprimili sveukupno__17__ prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti