Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 03.-09.04.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 03.04.2017. godine u 16.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu KD“Bludnje radnje“ nad djetetom u Prudu. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji je u nazočnosti roditelja i predstavnika centra za socijalni rad poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u obliku vrijeđanja i omalovažavanja OSO u V ulici u Orašju od strane 52 godišnje H.H. iz Orašja protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.30 sati se na magistralnoj cesti M 1 .8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. U istoj nezgodi vozač motocikla 27 godišnji M.V. iz Brčkog je nažalost smrtno stradao. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će poduzet zakonom predviđene mjere a obitelji preminulog izražavamo sućut. Koristim priliku pozvati sve sudionike u prometu na malo više pažnje obzirom da je lijepo vrijeme izmamilo na prometnice i vozače motocikala a njih pozivam da obrate pozornost na hladan asfalt i ne pripremljena vozila za ovakve vremenske prilike.

  -istog dana u 11.00 sati se u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 04.04.2017 godine u 02.10 sati patrola PS Orašje je na lokaciji „Lučkih rovova uočila 3 nepoznate osobe koje su se kada su uočili vozilo policije dale u bijeg. Dolaskom na lice mjesta gdje su navedeni sjedili patrola je pronašla manju količinu biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu i pakovanje listića zvanih „Rizla“. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 05.04.2017 godine u  00.06 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Leo“ u Ugljari  o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 03.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na pmv u dvorištu obitelji Martinović u Matićima. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Matići koji su požar ugasili kao i dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 05.04.2017 godine u 12.20 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju ispred „City centra“ u Orašju zatekla 20 godišnju Šečićku i i 26 godišnju H.B. uz Gradačca protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 06.04.2017 godine u 15.25 sati tijekom upućivanja o ostvarivanju prava po osnovi Europskog izvješća o prometnim nezgodama u PS Orašje JRiM je narušio vrijeđanjem OSO 42 godišnji P.Š. iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.05 sati se na magistralnoj cesti M 1 .8 na Lepnici dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan autobus. Sudionici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 07.04.2017 godine u 00.30 sati patrola PS orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 07.04.2017 godine u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 32 godišnjeg MM iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je prijavljene osobe upozorio na ponašanje.

  -dana 08.04.2017 godine u 03.00 sati se na križanju II i XIV ulice u Orašju na kružnom toku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv a koju je u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač pmv 28 godišnji M.S. iz Rajevog Sela koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 09.04.2017 godine u 03.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe dobrotvornih priloga iz kutije koja se nalazila u ug.objektu „Sova“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je istu kutiju pocijepao i dio novca otuđio 20 godišnji I.K. iz Beketinaca koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 00.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM razbijanjem inventara u diskoteci „S-klub“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je protiv prekršitelja provela prekršajni postupak.

  -istog dana službenici policije PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat „Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 16.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u garažu vlasništvo obitelji Ivkić iz Vidovica.O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanje stakla i otuđenje torbice sa dokumentima iz vozila vlasništvo 54 godišnjeg M.K. iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.00 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO ispred ug.objekta „Zdravljak“ u III ulici u Orašju od strane 60 godišnjeg D.P. iz Oštre Luke koji je zbog upornosti u činjenju prekršaja lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 10.04.2017 godine u 01.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM ispred ug.objekta na gradskoj pijaci u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je fizički napad i narušavanje JRiM izvršio 26 godišnji A.D. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

   
  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 03.-09.04.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __5___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivana kd“Teške krađe“
  __4___prijave prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __6___prijava narušavanja JriM, koji je ponovno najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __5___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ug.objekta“Leo“ u Ugljari. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 03.-09.04.2017 godine smo zaprimili sveukupno ___20 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti