Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 04.-10.02.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 05.02.2019 godine službenici PS Orašje su izvršili uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -dana 06.02.2019 godine službenici PS Orašje su izvršili  uvid u primjenu  općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje koji su ponovno zatekli uredno stanje.

  -dana 06.02.2019 godine u 19.15 sati  PS Domaljevac- Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Šamac na mostu na rijeci Savi. O istom je  upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv kojim je upravljao 48 godišnji A.G. iz Mladenovca, Navedeni je oštetio vozilo nailaskom na veliku neobilježenu udarnu rupu na mostu. Patrola prometne policije je obavila očevid te će sukladno  visini štete poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 07.02.2019 godine u 10.10 sati službenici policije PS Orašje su prilikom obilaska  gradske tržnice u Orašju u izvršenju KD“Nedozvoljene trgovine“ zatekli 41 godišnjeg S.M. iz  Gornjeg Rahića i  34 godišnju J.M. iz Gornjih Živinica protiv kojih će zbog navedenog kaznenog djela biti poduzete zakonom predviđene mjere. Prilikom postupanja  policijskih službenika prema  41 godišnjaku imenovani je vrijeđao i omalovažavao  te sprečavao policijske službenike  u vršenju službene dužnosti zbog čega je lišen slobode  i zadržan. Protiv navedenog će uslijediti i prekršajni postupak zbog narušavanja jrim.

  -dana 08.02.2019 godine u vremenu od 09.00-13.00 sati službenici PU Odžak su  poduzimali mjere i radnje  na osiguranju javnog okupljanja  povodom obilježavanja „Dana Općine Odžak.“  Što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana  u 17.30 sati  službenici prometne policije PU Odžak su u prometu u alkoholiziranom stanju zatekli 63 godišnjeg M.M. iz  Novog Sela koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 09.02.2019 godine u 16.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  vrijeđanja i omalovažavanja susjeda u  Ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv 25 godišnje O.M. iz  Odžaka provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.10 sati se u XXVI ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovala 32 godišnja Z.F. iz  Ugljare koja je iz nepoznatih razloga udarila u parkirano pmv prijavitelja . Protiv navedene će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 09/10.02.2019 godine u vremenu od 22-02.00 sati službenici PU Orašje su skupa sa pripadnicima jedinice za podršku provodili  lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 10.02.2019 godine u  03.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  ispred ug.objekta „Sova“  u Ugljari. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko  izvješće o nezgodama.

  -istog dana  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke  o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 02.40 sati se ponovno ispred ug.“Sova „ Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata  patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode  došlo zbog nepropisnog mimoilaženja sudionika u istoj protiv kojih  će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim, tučom, ispred diskoteke „New style“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da su u tuči sudjelovale 3 muške i jedna ženska osoba protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na dvojicu braće  iz Gornjeg Rahića  oko 02.30 sati  ispred diskoteke „S-klub“ u Ugljari od strane  NN osoba. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 04.-10.02.2019 godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijavu  kaznenog djela, prijavljeno je kd“Nedozvoljena trgovina“.

  __4__prijave prometnih nezgoda, uzrokovanih na različit način.

  __4__prijave narušavanja JRiM, koji je narušen i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __1__prijavu zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __5__prijave ostalih događanja, prijavljene su samo policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 04.-10.02.2019 godine smo zaprimili sveukupno    __15__   prijava   za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas .

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti