Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 05.-11.06.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 05.06.2017 godine u 21.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM na Šošinom brdu u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici PS Orašje koji je utvrdio da je JRiM fizičkim napadom na brata narušio 30 godišnji D.B. iz Oštre Luke protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u vremenu od 12-14.45 sati službenici policije PS Orašje su osiguravali lice mjesta ekshumacije na starom groblju u Kopanicama.
  -istog dana u vremenu od 14.30-17.00 sati službenici prometne policije PU Orašje su pružali asistenciju djelatnicima JP Ceste FBiH tijekom izvođenja radova na magistralnoj cesti M 1 .8 i regionalnoj cesti Orašje-Gradačac što je proteklo bez incidenata.
  -dana 06.06.2017 godine u 10.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu nasilnog ulaska u stan u Hankama u Odžaku i činjenje štete na istom od strane M.P. iz Novog Sela. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 11.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu pucanja iz vatrenog oružja u pravcu prijavitelja 42 godišnjeg G.M. iz Crkvine . O istom je upoznat dežurni istražitelj Sektora krim policije MUP-a i krim policije PU Odžak koji su utvrdili da je po izjavi prijavitelja iz vatrenog oružja na njega u čamcu na Savi 02.06.2017 godine oko 18.30 sati pucao ribočuvar protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 21.07 sati patrola PS Orašje je zbog narušavanja JriM drskim i nepristojnim ponašanjem lišila slobode 68 godišnjeg Andrića iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 17.35 sati se na magistralnoj cesti u Ugljari kod groblja dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je vozač motocikla u ovoj nezgodi zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih je prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog a sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 10.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Mišković iz Tolise-Markovićka iz Matića. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je imenovane upozorio na ponašanje.
  -istog dana u 20.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Prvomajskoj ulici u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede upozorio na ponašanje.
  -dana 07.06.2017 godine u 20.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenom 28 godišnjem I.B. iz Donje Mahale. O istom je u poznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovani povrede zadobio u fizičkom obračunu sa 60 godišnjim Baotićem u ulici Matije Gupca u Donjoj Mahaloj . Protiv izvršitelja kaznenog djela „nanošenja lakših tjelesnih povreda“ će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 23.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu požara na kući vlasništvo obitelji Babić u Gornjem Svilaju. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Odžak koji su lokalizirali požar.
  -dana 08.06.2017 godine u 11.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja 2 NN muške osobe u kamionu prilikom istovara pšenice u Mlinu „Majić“ u Odžaku. O istom su upoznati službenici za poslove sa strancima terenskog ureda Orašje koji su utvrdili da se radi o dvojici Pakistanaca protiv kojih će ovaj ured poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -dana 09.06.2017 godine u 17.30 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom ,uključivanje u promet“ uzrokovao 53 godišnji M.G. iz Vrbovca protiv koga će sukladno težini povreda sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 18.35 sati se na križanju IV I V ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prometno znakovlje uzrokovala 32 godišnja Martinovićka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 19.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Kulić-Hadžiomerović iz Orašja. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Hadžiomerovića iz Orašja.
  -dana 10.06.2017 godine u vremenu od 02-05.00 sati službenici PU Orašje su provodili lokalnu akciju pojačane kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo javnost izvijestiti po prispijeću.
  -istog dana u 04.14 sati patrola prometne policije PU Orašje je u prometu zatekla u alkoholiziranom stanju 19 godišnju M.K. iz Zagreba koja je lišena slobode i zadržana do istrežnjenja. Protiv imenovane će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 06.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu provale u pomoćne prostorije i otuđenje raznih aparata vlasništvo obitelji Kobaš iz Grebnica. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.45 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 49 godišnji Budimir iz Budrovaca protiv koga je proveden prekršajni postupak.
  -dana 11.06.2017 godine u 02.15 sati patrola PS Odžak je u narušavanju JRiM ,tučom, u Titovoj ulici u Odžaku zatekla 2 muške osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 00.25 sati patrola prometne policije PU Odžak je u alkoholiziranom stanju u prometu zatekla 33 godišnjeg B.K. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u vremenu od 00-04.00 sati službenici PU Odžak su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.
  -istog dana u 12.05 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 na Lepnici dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i srna. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje i lovočuvar lovačke udruge „Sava „ Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 09.15 satis e na križanju IX i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 05.-11.06.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __5___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane „teške krađe“
  __6___prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.
  __3___prijave narušavanja JriM, koji je najčešće narušavan „tučom“.
  __10___prijava ostalih događanja ,najčešće su prijavljivana lišavanja slobode vozači zatečeni u prometu u alkoholiziranom stanju iznad 1.5%0 . Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 05.-11.06.2017 godine smo zaprimili sveukupno _24 _ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske što smatramo sigurnim periodom iza nas.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti