Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 05.-11.08.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 05.08.2019. godine u 17.45 sati se u kružnom toku na križanju II i III ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.50 sati se na novoizgrađenoj cesti Ugljara – Kostrč dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i pas lutalica. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila tijekom noći udarom nn pmv u dvorišnu ogradu u Kostrču. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 10.00 sati na lokalnoj cesti u Ugljari. U istoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara u radionici „MBM“ u Ugljari. O istom su upoznate vatrogasne postrojbe Orašja,Tolise i Donje Mahale koje su lokalizirale požar.

  -istog dana u 19.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Majstorovi iz Šiškovaca –Oršolić iz Tolise koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 21.00 sati službenik PS Odžak je pružio asistenciju djelatnicima doma zdravlja Odžak u obliku pratnje psihički bolesne osobe do psihijatrije u Tuzli što je proteklo bez incidenata.

  -dana 06.08.2019. godine u 04.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 27 godišnju A.K. iz Boka izvršenog od strane 28 godišnjeg M.D. iz Domaljevca koji je zbog vrijeđanja i omalovažavanja OSO tijekom postupanja po prijavi lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je u u 04.10 sati u prekoračenju radnog vremena zatekla Ug.objekat “Kod dva pobre“ koji se nalazi u sklopu stadiona „Goal“ u Orašju o čemu su sačinili zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 06.08.2019. godine u 20.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu BP „Zeko“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama te otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana od 18.00 sati službenici PS Odžak su osiguravali javno okupljanje povodom malonogometnog turnira „Svilaj 2019 “ u Donjem Svilaju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana patrola PS Odžak je u vremenu od 18-22.00 sati osiguravala javno okupljanje povodom obilježavanja „Večeri sa dijasporom“ održanog ispred vijećnice Beladija a u sklopu međunarodne manifestacije „Posavsko kolo 2019“ što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 12.30 sati patrola PS Odžak je privremeno oduzela malokalibarsku pušku vlasništvo 60 godišnjeg A.M. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete mjere sukladno zakonu o oružju Županije Posavske.

  -dana 07.08.2019. godine u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd „Nasilja u obitelji„ u Draganovcima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je malodobnika iz Draganovaca lišila slobode i zadržala. Tijekom prijema u pritvorske prostorije službenik PS Orašje je tijekom pretresa kod lišenog slobode zatekao 2 pakiranja zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 18-24.00 sati službenici PS Odžak su vršili osiguranje nogomtenog turnira uorganizaciji NK Mladost iz Donjeg Svilaja što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 21-03.00 sati službenici pU Orašje su osiguravali koncert ispred ugostiteljskog objekta „S klub“.

  -istog dana u vremenu od 20.00-00.30 sati službenici PS Odžak su osiguravali javno okupljanja „Rock Memorijal Milivoje Milojević-Džeger“ u Donjoj Dubici što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 18.35 sati se na križanju VII i VIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj je jedan sudionik zadobio lakše povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo zbog ne poštivanja prednosti prolaske te će protiv odgovornog sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.00 sati se na parkiralištu „City centra“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 08.08.2019 godine patrola PS Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 25 godišnjeg O.H. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode samoslijetanja u Vidovicama. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovao vozač motocikla 47 godišnji M.K. iz Kopanica koji na žalost u nezgodi smrtno stradao. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.15 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u blizini BP „AGS Antunović“ dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv i u kojoj je jedno lice zadobilo tjelesne povrede. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu uzrokovao NN vozač pmv koji se udaljio sa lica mjesta ne razmijenivši podatke sa oštećenim niti je sačekao patrolu prometne policije radi obavljanja očevida obzirom da je u nezgodi jedan od vozača zadobio lakše povrede sa mogućnošću prelaska u teške. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv nesavjesnog vozača pmv poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 08.08.2019. godine u vremenu od 07-17.00 sati službenici PS Orašje su vršili povremeni obilazak i osiguranje javnog okupljanja tijekom održavanja „Sajma pčelarstva“ koji se održavao u Orašju.

  -dana 09.08.2019. godine u 03.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.1 naspram BR“Ags Antunović“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnji DŽ.M. iz Donje Mahale protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.00 sati patrola PS Orašje je zbog upornosti u činjenju prekršaja lišila slobode i zadržala 60 godišnjeg K.Z. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenom vozaču mopeda u Boku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi koja se dogodila na križanju Filipovića i Domobranske ulice u Boku sudjelovao jedan moped i jedno pmv a da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač pmv 65 godišnji M.P. iz Matića protiv koga će sukladno težini povreda vozača mopeda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.39 sati se na križanju ulica Brodske i Atifa Šapčanina u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja sudionika u istoj protiv kojih će patrola provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 18-24.00 sati patrole PS Orašje su osiguravale hodočašće od Tolise preko Matića-Kostrča-Ugljare-Donje Mahale do u Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi što je proteklo bez incidenata.

  -dana 10.08.2019. godine u 03.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja parkiranog pmv ispred Bazena. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere da bi oko 05.25 sati patrola PS Orašje na parkingu ispred stadiona „Goal“ u Orašju pronašla navodno otuđeno pmv. Koristim priliku zahvaliti se građanima na suradnji kako bismo očuvali osjećaj sigurnosti koji zaslužujemo.

  -istog dana u 15.40 sati se na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog kretanja u natrag obadva sudionika protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.30 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 42 godišnjeg I.K. iz Tolise koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Savskoj Ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 54 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale.

  -dana 11.08.2019. godine u 05.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenoj 22 godišnjoj S.D. iz Vinkovaca. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovana povrede zadobila u diskoteci „S-klub“ od strane NN izvršitelja protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 10-12.30 sati patrola PS Orašje je osiguravala misno slavlje u Kopanicama održanom povodom 40 godišnjice Župe Kopanice što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 23.00 sati PS Orašje zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Kostrču. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 47 godišnjeg M.B. iz Kostrča.

  -dana 12.08.2019. godine u 04.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu samostana u Tolisi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je jedan od vozača napustio lice mjesta ne razmijenivši podatke sa oštećenim. Patrola prometne policije će protiv navedenog nakon utvrđivanja identiteta provesti prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 05.-11.08.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela,prijavljeni su različiti sadržaji.
  __14__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanje neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je ponovno narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __16__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 05.-11.08.2019. godine smo zaprimili sveukupno__38__prijava za kompletno područje Županije Posavske što obzirom na period u kome se nalazimo ne možemo smatrati posebno sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti