Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 06.-12.01.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 06.01.2020. godine u 12.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 66 godišnjeg G.N. iz Pruda o čemu je obaviješten dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 07.01.2020. godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na kružnom toku u XIV. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv, a da je istu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 63 godišnji A.P. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 02.01.2020. godine u Tolisi u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 10.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Frankopanskoj ulici u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno se krećući u natrag uzrokovao vozač pmv 54 godišnji Đukić iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 08.01.2020. godine u 16.30 sati se na križanju ulice Svete Ane i Posavskih branitelja u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom,skretanje, uzrokovao 57 godišnji Ćošković protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.20 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju V. i XII. ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 27 godišnji V.D. iz Boka protiv koga će sukladno konstatiranim povredama biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 09.01.2020. godine u 17.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenoj supruzi 44 godišnjoj A.D. iz Novog Sela. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je po ovom osnovu i konstatiranim povredama lišila slobode i zadržala supruga navedene protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja 2 migranta na autobusnom kolodvoru u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je iste lišila slobode i predala inspektoratu za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa tijekom koje su kontrolirali 47 vozila, izdali 3 prekršajna naloga, pregledali 16 vozila, izvršili provjeru identiteta za 3 nepoznate osobe. Koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

  -istog dana u 17.45 sati se na križanju Kvaternikove i ulice Alojzija Stepinca u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji 2 osobe iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 46 godišnjeg A.P. iz Orašja.

  -dana 10.01.2020. godine u 10.45 sati pozornik PS Orašje je u prosjačenju u III. ulici u Orašju zatekao 19 godišnju E.H. iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati temeljem tjeralice lišen je slobode 46 godišnji E.M. iz Odžaka koji je u 13.40 sati predat pripadnicima sudske policije Županije Posavske na dalje postupanje.

  -dana 11.01.2020. godine u 05.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Vezića ulici u Tolisi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom lošim uvjetima puta uzrokovao 18 godišnji L.M. iz Tolise protiv koga će sukladno težini povreda patrola poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenoj pješakinji 65 godišnjoj Matkićki iz Matića o Istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu u lijevi lakat tijekom šetnje udarilo nepoznato pmv koje se udaljilo sa lica mjesta, a da vozač nije pružio pomoć povrijeđenoj. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv nesavjesnog vozača pmv poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 06.-12.01.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijavu kaznenog djela, prijavljeno je kd „Nasilje u obitelji“.
  __8__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __1__prijavu narušavanja JRiM koji je narušen prosjačenjem.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __1__prijavu zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __4__prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 06.-12.01.2020 godine smo zaprimili sveukupno__15__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti