Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 06.-12.06.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 06.06.2016 godine u 07.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u prostorije NK „Hajduk“  u Orašju.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te otpočeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim predmetima.

  -istog dana  u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje tjelesnih povreda  30 godišnjem Drljačiću iz Orašja . O  istom je  upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedenog Drljačića  u bašti ug.objekta „Kod Baleta“ u V ulici u Orašju fizički napao i po konstataciji liječnika  doma zdravlja Orašje nanio mu  tjelesne povrede 43 godišnji Džakić iz Orašja  koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će sukladno težini povreda  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.30 sati se ispred kafea“MV“  u ulici Vladimira Nazora  u Tolisi dogodila prometna  nezgoda  u kojoj je sudjelovalo  jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se  udaljilo sa lica mjesta a da o činjenici prometne nezgode vozač nije obavijestio PS Orašje. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji

  Klaić –Mikić.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Mikića.

  -dana 07.06.2016 godine  od strane policijskih službenika PS Orašje je odvjetniku Ivanoviću izdana Potvrda  o prijavi događaja 27.05.2016 godine ,razmirica na relaciji  Džojić-Marković  radi poduzimanja zakonom zagarantiranih prava.

  -istog dana u 12.45 sati  patrola PS Orašje je u  ulici Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj u prosjačenju zatekla 22 godišnjeg Ahmetovića iz Dervente  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana  08.06.2016 godine  u 03.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u ug. objekat“Chicago“ u Brodskoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je obavio očevid te poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim novcem.

  -istog dana u 15.15 sati se na parkiralištu Županijskog suda u Odžaku u ulici Omera Džananovića dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se krećući  vozilom u natrag uzrokovao 55 godišnji N.Š. iz Gradačca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.20 sati se u Potočanskom Lipiku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 09.25 sati PS  Odžak je zaprimila prijavu zaticanja povrijeđenog Đekića iz Gornjeg Svilaja.  Pored kuće obitelji Šiljagović iz Broda. O istom je upoznata patrola PU Odžak koja je utvrdila da je imenovani  najvjerojatnije pao sa prozora te pritom zadobio tjelesne povrede. O istom su sačinili službenu zabilješku.

  -dana 09.06.2016 godine u 10.00 sati se u ulici Ćazima Ćatića u Odžaku dogodila prometna  u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano  tmv i jedno pmv.Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se krećući u natrag pmv  uzrokovao 24 godišnji Salkanović  iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.45 sati se na križanju V i XII ulice u Orašju  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je očevidom utvrdila da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska  na križanju uzrokovao  vozač pmv 67 godišnji Bančić  iz Jarmine protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08.-12.00 sati službenici PU Odžak su proveli lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata. Koristim priliku da se zahvalim kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

  -dana 10.06.2016 godine u 12.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu KD “Narušavanja  nepovredivosti stana“ O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  13.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD “Sprečavanja dokazivanja“ izvršenog od strane međaša u Vinkovačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.55 sati se  na magistralnoj cesti  u Donjoj Mahaloj u neposrednoj blizini groblja „Karaula“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv  i jedno pmv.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je do nezgode došlo prilikom mimoilaženja navedenih vozila te pada kamena sa prikolice teretnjaka koji je razbio prednji vjetrobran na pmv. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije PU Orašje je provela prekršajni postupak protiv vozača tmv 43 godišnjeg M.Z. iz Domaljevca.

  -istog dana u 20.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pucanja iz zračne puške  i ubijanje golubova  na stambenoj zgradi  u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 42 godišnjeg I.Z. iz Orašja.

  -dana 11.06.2016 godine u 19.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nanošenja povreda 62 godišnjem Luciću iz Novog Sela. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji će protiv izvršitelja KD „Nanošenja lakših povreda“ 35 godišnjeg A.D.  iz Novog Sela poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.10 sati se na magistralnoj cesti  u Novom Gradu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i srna.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu zaticanja preminulog 47 godišnjeg Lukača iz Bazika. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 15.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska zapaljenog pmv nn vlasnika na njivama zvane „Matićke „ smještenih uz regionalnu cestu Orašje-Gradačac. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije pU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog  dana u 23.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska  duševno bolesne osobe iz Beograda  u ulici Nikole Tavelića  u Domaljevcu. O istom su upoznati djelatnici Bolnice Orašje koji su u pratnji službenika policije istu propratili u bolnicu u Brčkom.

  -istog dana u vremenu od 18-20.00 sati policijski službenici PU Odžak su vršili osiguranje nogometne utakmice  NK“Odžak 102“ „Hajduk“ Orašje koja je  prekinuta u 19.15 sati zbog incidenta na terenu.

  -dana 12.06.2016 godine u 02.50 sati se  u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak  uzrokovao 60 godišnji Doknjaš  iz Vidovica protiv koga će sukladno težini povreda sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.05 sati se  u Jošavi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije PU Odžak je protiv odgovornog za istu nezgodu poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.00 sati se u VI ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno NN pmv i parkirani  motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem pmv protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.10 sati se u ulici Bana Jelačića u D.Mahaloj  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pješak.Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu uzrokovao  vozač pmv  protiv koga će sukladno težini povreda pješaka biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.50 sati se  u Titovoj ulici  u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 06.-12.06.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __6___prijava kaznenih djela,najčešće su  prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.    

  __12___prijava prometnih nezgoda najčešće uzorkovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __1___prijavu narušavanja JriM .

  __9___prijava ostalih događanja. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 06.-12.06.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___28 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  . 

                                                                                                      GLASNOGOVORNIK

                                                                                    Josip Dominković

                                                                         Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti