Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 06.-12.08.2018.g.

  Najčitanije

  Dana  06.08.2018 godine u 11.38 sati PU Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici Atifa Šapčanina  u Odžaku a  u blizini restorana „Viktorija. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila  da su u nezgodi sudjelovala 2 motorna vozila od kojih se vozač jednog nn vozila nakon kontakta  sa parkiranim vozilom udaljio sa lica mjesta a da sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u 11.50 sati  u Ugljari. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.45 sati  patrola prometne policije PU Orašje je prijavila prometnu nezgodu koja se dogodila  u 15.00 sati  u VIII Ulici u Orašju. U nezgodi je sudjelovalo jedno dostavno vozilo, kombibus, vlasništvo  poduzeća“Maxi“  i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 21.00 sati se na križanju VII i IX ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. Sudionici su razmijenili podatke i popuni europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 07.08.2018 godine u 21.25 sati se na regionalnoj cesti R 463 u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisnim mimoilaženjem uzrokovao vozač nn vozila koji se udaljio sa lica mjesta a da sa oštećenom nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon obavljenog očevida patrola je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje sina, 19 godišnjeg M.I. iz Orašja.

  -istog dana u 17.50 sati patrola prometne policije je nakon utvrđivana alkoholiziranosti lišila slobode i zadržala do istrežnjenja  vozača 27 godišnjeg L.B. iz Donjeg Skugrića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska naoružanja  i opreme zaostale iz rata koje je  preuzeo inspektor za naoružanje MUP-a koji će izvršiti  uništenje istih.

  -dana 08.08.2018 godine u 01.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe  u ug.objektu „S-club“  u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te će protiv vlasnice ug.objekta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 01.50 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „S-klub“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu  zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje

  -istog dana 08.08.2018 godine u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  kd“Krađe“ na BP AGS“ u Orašju.  O istom je upoznata patrola PS Orašje  kao i pripadnici granične policije  koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.10 sati patrola prometne policije PU Odžak je tijekom očevida prometne nezgode utvrdila da je u istoj sudjelovao neregistriran i neosiguran motocikl marke „MV Agusta“ kojim je upravljao  27 godišnji T.S. iz Odžaka  protiv  koga će sukladno  zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.15 sati se u ulici Posavskih branitelja  u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 23 godišnji J.M.  iz Brčkog protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.54 sati se na magistralnoj cesti M 14. 1 u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je nezgodu nepropisnim skretanjem uzrokovao  vozač pmv 41 godišnji A.B. iz Tarevca protiv koga će sukladno težini povreda vozača motocikla biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 09.08.2018 godine u 12.15 sati se u Brodskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao vozač nn vozila koje se udaljilo sa lica mjesta a da  vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.05 sati se na regionalnoj cesti R 463 kod „Dragića šljunkare“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i srna. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid i poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.50 sati se u ulici Vladimira Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je nezgodu nepropisno skrećući u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač pmv 54 godišnji M.I. iz Tolise koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će sukladno težini povreda vozača mopeda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.30 sati  se u Filipovića ulici u Boku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja vozila  dok se jedan od sudionika udaljio sa lica mjesta bez zaustavljanja. Nakon utvrđivanja identiteta  nesavjesnog vozača protiv odgovornog za nezgodu će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana operativni dežurni PS Orašje je zaprimio plinski pištolj koji je dragovoljno predao 25 godišnji I.M. iz Matića  kome je isti pištolj bio ostavljen na čuvanje. O navedenoj predaji patrola policije PS Orašje  je sačinila zabilješku a istog oružje će biti predano nadležnom inspektoru za naoružanje na dalje postupanje.

  -dana 10.08.2018 godine službenici PS Orašje su izvršili nadzor primjene odredbi o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje tijekom  koga je zatečeno uredno stanje.

  -istog dana 10.08.2018 godine u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje tjelesnih povreda 47 godišnjoj Matanovićki iz Vidovica . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je kd “Fizički napad sa nanošenjem tjelesnih povreda „ izvršila izvjesna M.K. iz Vidovica protiv koje će sukladno težini povreda navedene poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati se u ulici Sv.Ane u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se u alkoholiziranom stanju uzrokovao 70  godišnji M.T. iz  Grebnica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.10 sati se na semaforiziranom križanju magistralne cesta M1.8 i M14.2 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo zbog nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi u kojoj su vozač i suvozač na motociklu zadobili lakše tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog sukladno težini zadobivenih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica bivših supružnika  u Orašju. O istom  je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje suprugu 47 godišnju L.K. iz Orašja.

  -dana 11.08.2018 godine  u 03.45 sati se na križanju magistralne ceste M 14.2 i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao  vozač 21 godišnji J.M. iz Schwieberdingena ,Njemačke, protiv koga će sukladno težini povreda putnika u vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.10 sati se  ponovno na semaforiziranom križanju u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 41 godišnji K.D. iz  iz Vidovica protiv koga če sukladno težini povreda  vozača i putnika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu liječnika Županijske  bolnice Orašje  o pružanju pomoći povrijeđenom vozaču mopeda. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.08.2018 godine patrola prometne policije je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 19 godišnjeg M.P.  iz Splita koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  – istog dana u 03.00 sati  se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu fizičkog obračuna ispred kladionice „Petica-plus“ u Baziku. O istom je upoznata patrola PU Orašje koja je utvrdila da su u tuči sudjelovale 2 muške osobe a da je jedna pritom zadobila  lake tjelesne povrede. Patrola će protiv izvršitelja KD  45 godišnjeg I.T. iz Grebnica sukladno težini povreda drugog sudionika poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja inventara u sportskoj kladionici „Bet live“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedeno kd izvršio 49 godišnji M.K.   iz Donje Mahale protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 13.08.2018 godine u 02.40 sati se na parkiralištu HNK Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da  vozač koji je uzrokovao nezgodu oštetivši parkirano vozilo nije razmijenio  podatke sa oštećenim  i popunio europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 06.-12.08.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda u tučama.

  __18__prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.

  __1__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen reproduciranjem preglasne glazbe.

  __4__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __6__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 06.-12.08.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __34__ prijave    za kompletno područje Županije Posavske što ne    možemo smatrati  posebno sigurnim periodom   iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti