Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 07.-13.01.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 07.01.2019 godine u 13.10 sati  se u Matićima dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je obaviještena patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu izvodeći nepropisno radnju vozilom,uključivanje u promet, uzrokovao 46 godišnji I.K. iz Matića protiv  koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 08.01.2019 godine u 10.20 sati patrola PS Odžak je poduzimajući službenu radnju  u ulici Redže Porobića u Odžaku pokušala zaustaviti pmv marke „Audi“ reg broja K 14-K-711 čiji se vozač na zapovijed patrole i  upotrebu rotacionih svjetala nije zaustavio nego nastavio bježanje u pravcu Modriče u Republici Srpskoj. Patrola je isto vozilo pratila  do Tarevaca gdje je vozilo sletjelo u kanal a 3 NN osobe su izašle iz vozila i pobjegle u pravcu šume  o čemu je izvještena PS Modriča  čiji će službenici poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 09.01.2019 godine  patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim je oko 04.40 sati  u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Sloga“ u Tolisi o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na   postupanje.

  -dana 11.01.2019 godine u 08.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela  u kanalu u Vrbovcu. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu  zadesne smrti  izvjesnog Lubine iz Vrbovca.

  -dana 12.01.2019 godine  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 10.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja krađe pmv vlasništvo obitelji Damjanović  iz Orašja. O istom je upoznata ekipa za očevide PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe pmv Slavonsko Brodskih registarskih oznaka parkiranog u VI ulici u Orašju . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje  kao i nama susjedne policijske agencije koje su poduzele zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu susjedskih razmirica  u Savskoj Ulici u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS  Domaljevac-Šamac koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 45 godišnju Đukićku.

  -dana 13.01.2019 godine u 15.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu dežurnog liječnika  DZ Odžak o  izlasku na lice mjesta  nastupanja zadesne smrti 85 godišnjeg Lubine  iz Vrbovca. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere,

  -Iskoristio bih priliku  upozoriti sudionike u prometu na prostoru Županije Posavske da smo  07.01.2019 godine video nadzor Županije Posavske stavili  u punu funkciju , što znači da će evidentirati, dokumentirati i procesuirati sve prometne i druge  prekršaje zabilježene ovom sofisticiranom opremom. Dana 12.01.2019 godine ćemo otpočeti procesuiranje snimljenih prekršaja sa odgodom od 5 dana to znači uočenih 07.01.2019 godine a radi mogućih smetnji  kod produženja registracija, pada sustava i dana vikenda. Tijekom testnog perioda smo uočili  da pojedini vozači tijekom dana više puta budu video nadzorom snimljeni  a što u praksi znači da visinom izrečene kazne za navedene prekršaje možete registrirati svako motorno vozilo na našem području  i bili uredan u prometu. Posebnu pažnju ćemo posvetiti  povratnicima u činjenju prekršaja, isteka registracije vozila, upravljanja prije sticanja prava na upravljanje, a sustav će poslužiti i kod dokumentiranja   KD, kretanja  sumnjivih osoba, osoba pod nadzorom i potragama, tako da ćemo nastojati pružiti sigurnost na prostoru Županije Posavske kakvu naši mještani kao i oni koji su na proputovanju našim prostorom zaslužuju.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 07.-13.01.2019 godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenih djela,prijavljen je pokušaj i krađa pmv.

  __1__prijavu prometne nezgode, uzrokovane nepropisnim izvođenjem radnje vozilom,uključivanje u promet.

  __0__prijava narušavanja JRiM.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __6__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 07.-13.01.2019 godine smo zaprimili sveukupno tek   __9__   prijava   za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti