Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 07.-13.11.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 07.11.2016 godine  u vremenu od 10.15-10.25  sati službenici  PU Orašje su vršili privremenu obustavu prometa na magistralnoj cesti M 1.8 zbog uništenja prikupljenih eksplozivnih  naprava  od strane deminera . Što je proteklo bez incidenata.

  -dana 08.11.2016 godine službenici policije PS Orašje  su utvrdili poštivanje uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -dana 09.11.2016 godine  policijski službenici PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -dana  09.11.2016 godine u 08.00 sati se na graničnom prijelazu u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno  pmv  i u kojoj su carinski službenik i vozač navedenog vozila zadobili lakše povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv vozača pmv  zbog neadekvatnog osiguranja od samopokretanja vozila  protiv  vozača 46 godišnjeg Salčinovića iz Tuzle provesti prekršajni postupak.

  -istog dana se u 09.25 sati u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.25 sati se  u Sportskoj ulici u Donjoj Mahaloj  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 10.11.2016 godine u 23.40 sati jrim je u III ulici u Orašju  koristeći sirenu  a potom i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 41 godišnji Damjanović iz Staada,Švicarske koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici policije PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa  lokalnog karaktera  koja je protekla bez incidenata. Koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.

  -istog dana u vremenu od 08.30-13.30 sati službenici policije PS Odžak su pružali asistenciju  djelatnicima doma zdravlja Odžak prilikom pratnje psihički bolesne osobe  na psihijatriju u Tuzlu.

  -dana 11.11.2016 godine službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -dana 11.11.2016 godine u 16.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja 2 zlatna dukata  iz spavaće sobe obitelji Benković  iz Ugljare. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje  koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati jrim  je u blizini BP „Zeko“  u Prudu ometanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti  narušio  49 godišnji  Paradžik iz  Pruda protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 80 godišnjeg Kosića na vikendici  na njivama zvane „Staro selo“ u Boku.O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 12.11.2016 godine  službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -dana 13.11.2016 godine u 03.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  fizičkog napada ispred ug.objekta“Leo“ u Ugljari   i nanošenje lakših povreda 42 godišnjem A.D. iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će po ovom osnovu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 00.20 sati se na kružnom toku u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom u alkoholiziranom stanju uzrokovao 45 godišnji A.M. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 03.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica  u obitelji Vukić u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje mlađeg brata u ovoj  obitelji.

  -istog dana službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 07.-13.11.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __2___prijave kaznenih djela,zaprimljena je ponovno i prijava nanošenja tjelesnih povreda.

  __4___prijave prometnih nezgoda,najčešće uzrokovane kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2___prijave narušavanja JriM, koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom ili povodom vršenja službene dužnosti.

  __10___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske razmirice i utvrđena poštivanja Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 07.-13.11.2016 godine smo zaprimili sveukupno    ___18 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske. 

                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                            GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti