Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA Za period 08.-14.02.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 08.02.2016 godine u 08.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Lucić iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da je navedeno KD izvršio 52 godišnji M.D. iz Domaljevca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati se u XVII ulici  u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 08-13.00 sati službenici Pu Odžak su osiguravali povorku pokladnog karnevala povodom dana Općine Odžak koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 12.15 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u Orašju zatekla  46 godišnju Šečićku  iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja  je po ovom osnovu upozorila na ponašanje zavađene susjede.

  -istog dana u 14.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći na radu povrijeđenom 48 godišnjem Kovaču  iz Modriče. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 09.02.2016 godine u 12.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pokušaja prevare,neisplaćivanja dobitka igre „Bingo“ u sportskoj kladionici „Sport plus“  u Odžaku.O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 11.02.2016 godine u 10.25 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo 66 godišnjeg Vidovića iz Pisara. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  oštećenja dvorišne ograde vlasništvo obitelji Baotić iz Ugljare.  O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem koji je  prometnom nezgodom oštetio  ogradu dvorišta navedenog vlasnika te se udalji sa lica mjesta a da sa vlasnikom  nije uspostavio kontakt niti je o događaju izvijestio operativno dežurstvo PS Orašje.Nakon utvrđivanja  identiteta protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07-12.00 sati  policijski službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -dana 12.02.2016 godine  se u Posavskoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno  pretičući uzrokovala Stanićka iz Gornjeg Svilaja protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 13.02.2016 godine u 03.30 sati se u Školskoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo NN vozila i parkirani kedi vlasništvo pekare „Barba“ iz Donje Mahale. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije PU Orašje je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati se na križanju II i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv  a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 55 godišnji  Ivanović iz Bukove Grede protiv koga će  sukladno težini povreda sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.05 sati se na križanju ulice Stjepana Radića i Franjevačke u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja inventara na obiteljskoj kući vlasništvo 55 godišnjeg M.K. iz O.Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica bivših supružnika Filipovića   oko provedbe odluke o viđanju djece. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je na ove okolnosti sačinila službenu zabilješku.

  -dana 14.02.2016 godine u 02.15 sati se u krugu diskoteke „Milenium arena“ u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta prije razmjene podataka i popune europskog izvješća o nezgodama.. O istom je  upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je obavila očevid i otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 01.05 sati se u XVI ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog  perioda  ,od 08.-14.02.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe šume.                          

  __8___prijava prometnih nezgoda,najčešće  uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1___prijavu narušavanja JriM,ponovno smo imali prijavu prosjačenja  na našem području.

  __5___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane obiteljske  razmirice.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 08.-14.02.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___18 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .

                    

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti