Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 08.-14.05.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 10.05.2017 godine u 07.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici 15.Majevičke brigade ,na pješačkom prijelazu ispred kružnog toka u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan pješak. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda pješaka poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.10 sati se na parkingu ispred ug.objekta „Tina“ ispred stadiona „Goal“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom, kretanje u natrag, uzrokovala 31 godišnja Baotićka iz Orašja protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.
  -dana 11.05.2017 godine u 10.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja novčanika vlasništvo 83 godišnjeg Gašića iz Vrbovca na lokalitetu gradske tržnice u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je zbog sumnje da je izvršio ovo kazneno djelo lišila slobode 40 godišnjeg Ramadanija iz Tetova protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u vremenu od 08.-12.00 sati službenici policije PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa tijekom koje su : kontrolirali 24 vozila, izdali 3 prekršajna naloga, izvršili provjeru identiteta za 2 nepoznate osobe ,pregledali 6 motornih vozila i sačinili jednu službenu zabilješku. Koristi priliku pohvaliti rad policijskih službenika PU Odžak u smislu izvješćavanja o provedbi i rezultatima provedene pojačane kontrole a kontroliranim sudionicima zahvaljujemo na korektnom ponašanju tijekom kontrole.
  -dana 13.05.2017 godine u 00.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u V ulici u Orašju kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je upravljajući pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao 20 godišnji I.K. iz Malesdorfa,Njemačke, koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog je proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 01.32 sati tijekom kontrole u prometu je u alkoholiziranom stanju zatečen 41 godišnji Hartmanberger državljanin Njemačke koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog je proveden prekršajni postupak.
  -istog dana Županijsko Tužilaštvo je odredilo pritvor za osumnjičenog izvršitelja KD Ramadanija protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 03.12 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“S-klub“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.
  -istog dana u 12.30 sati se na magistralnoj cesti M 1 .8 u blizini GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom „promjenu prometne trake“ uzrokovao 43 godišnji Kos iz Rokovaca , RH,protiv koga je proveden prekršajni postupak.
  -dana 14.05.2017 godine u 03.15 sati patrola Ps orašje je ispred ug.objekta „Karizma“ u Orašju zatekla povrijeđenu 25 godišnju A.K. iz Boka kao i 36 godišnjeg M.K. iz Domaljevca koji je navedenoj iste povrede i nanio. Izvršitelj KD je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će sukladno težini povreda imenovane biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 18.10 sati se u Ostružanskoj ulici u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je nakon obavljenog očevida a sukladno težini povreda sudionika poduzela zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 20.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu samozapaljenja pmv vlasništvo 43 godišnjeg Baotića iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.
  -dana 15.05.2017 godine u 00.20 sati patrola Ps orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Simply“ a u 00,25 „The Mutvak“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.
  -istog dana u 00.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv vasništvo obitelji Vincetić iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 08.-14.05.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __3___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe iz pmv.
  __5___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __0___prijava narušavanja JriM, koji je narušavan tučom
  __6___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivana ne poštivanja Uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 08.-14.05.2017 godine smo zaprimili sveukupno ___14 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što smatramo sigurnim periodom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti