Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 10.-16.12.2018. godine

  Najčitanije

  Dana 10.12.2018 godine u 20.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela“Oštećenja tuđe stvari“ izvršenog od strane nepoznatog izvršitelja na štetu  obitelji Fazlić iz Orašja. O istom je  upoznata patrola PS Orašje koja je skupa sa kriminalističkim tehničarom PS Orašje utvrdila da je NN osoba razbila staklo na prozoru obiteljske kuće  imenovanih  čime je počinjeno navedeno KD. Nakon obavljenog očevida patrola će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 11.12.2018 godine u 06.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pmv  marke „VW- Pasat“ vlasništvo obitelji Mujkić  iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.12.2018 godine u 19.50 sati se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 19.50 sati se na kružnom toku  kod šoping centra u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 13.12.2018 godine patrola Ps Orašje je izvršila nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje.

  -dana 13.12.2018 godine u vremenu od 07-11.00 sati službenici policije PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa  lokalnog karaktera tijekom koje su  kontrolirali 50motornih vozila, izdali 4 prekršajna naloga, pregledali 16 vozila i izvršili provjeru identiteta za 3 nepoznate osobe.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko-pravnih razmirica u XXIV ulici u Orašju O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 35 godišnjeg Isića.

  -istog dana u vremenu od 10.20-11.10 sati službenici policije su vršili osiguranje prosvjeda poljodjelaca  ispred zgrade Skupštine Županije Posavske u Domaljevcu što je proteklo bez incidenata.

  -dana 14.12.2018 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su  u prekoračenju dopuštenog radnog vremena zatekli u 02.10 sati „Lamanche“ u Orašju  te oko 02.45 „kafe“Slogu“  u Tolisi. O istom  su sačinili zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana 14.12.2018 godine u 16.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na carinskom terminalu u Orašju a koju je uzrokovao vozač tmv 53 godišnji N.M. iz  Bijeljine protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.12.2018 godine u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih parfema u trgovini „DM“ smještenoj u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  19.0 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja JRiM vikom i galamom  u  čitaonici „Snoge“ u Grebnicama. OP istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je utvrdila da je jrim narušio 19 godišnji Špionjak iz Grebnica koji je lišen slobode  i zadržan  do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 16.12,2018 godine u 03.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja  energetskog pića  uz skladišta diskoteke „Sova“. O istom je upoznata  patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  u motelu“Vila aroma „ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim   i po dolasku patrole nastavio narušavati, vrijeđajući i omalovažavajući  policijske službenike, 47 godišnji A.M. iz  Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan. Protiv  navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  u 16.00 sati službenici granične policije  Orašje su na prijelazu su temeljem  raspisane potrage   lišili slobode 49 godišnjeg Iličevića iz Odžaka koga su predali dežurnom istražitelju sektora kriminalističke policije MUP-a na dalje postupanje.

  -istog dana u 17.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na dvorišnoj zgradi u XXV ulici u Orašju o čemu su obaviješteni pripadnici vatrogasnih postrojbi  Orašja, Donje Mahale i Matića  koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 10.-16.12.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave  kaznenih djela, prijavljena su različita KD.

  __3__prijave prometnih nezgoda,uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je narušen vikom , galamom  i ponovno vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __7__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 10.-16.12.2018 godine smo zaprimili tek   __16__   prijava    za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti