Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 10.-17.04.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 10.04.2017 godine u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu korištenja petardi,pirotehničkih sredstava, u IX ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je protiv prekršitelja jrim 26 godišnjeg M.T. iz Orašja proveo prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Stjepana Radića u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 55 godišnjeg K.P. iz Oštre Luke.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Kobaš-Krištić u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je navedenog Krištića upozorio na ponašanje.

  -istog dana u 17.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Jahić- Čehajić u Orašju. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Čehajića.

  -dana 11.04.2017 godine patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 00.10 sat se na križanju V i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska u alkoholiziranom stanju uzrokovao 48 godišnji O.Ž. iz Kopanica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 11.04.2017 godine u 10.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  istražiteljice sektora krim policije MUP-a o postojanju osnova sumnje da je izvršeno kd“Bludne radnje“ od strane 76 godišnjeg Č.F. iz Pruda koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.20-07.40  sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su temeljem naredbe suda izvršili pretrese kuće  osumnjičenog za izvršeno kd“Bludne radnje“ u Prudu.

  -istog dana u 12.00 sati se na lokalnoj cesti u Gornjem Svilaju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednosti prolaska uzrokovala  36 godišnja N.K. iz Gornje Dubice protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.00 sati se na parkingu ispred „City centra“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući vozilom u natrag uzrokovala 37 godišnja A.D. iz Orašja protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 12.04.2017 godine službenici policije PS Oraše su u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat“Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 12.04.2017 godine u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u dvorišnu zgradu i otuđenje hidropaka i opreme vlasništvo obitelji Kosić iz Boka O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja stakla i otuđenje novca iz pmv vlasništvo obitelji Prgić iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.20 sati se U Gornjoj Dubici dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu uzrokovao vozač mopeda 61 godišnji Š.K. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 13.04.2017 godine patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“Leo“ u Ugljari. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 13.04.2017 godine u 22.10 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela „Teške krađe“ iz kuće obitelji Miličić iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj  krim policije PU Orašje koji je otpočeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenom većom količinom novca i nakita.

  -istog dana u 09.35 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 12.04.2017 godine u kojoj su sudjelovala 2pmv.Sudinici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.00 sati službenici policije PS Orašje su u prosjačenju na BP“Antunović u Orašju zatekli 20 godišnju Šečićku  iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 14.04.2017 godine  u 00.30 sati JRiM je fizičkim obračunom 2 muške osobe  narušen u ug.objektu“Texas“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv  navedenih provesti prekršajni postupak.

  -istog dana službenici policije PS Orašje su ponovno u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat „Leo“ u Ugljari“ o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu  na postupanje.

  -dana 14.04.2017 godine u 17.00 sati patrola prometne policije PU Odžak je tijekom kontrole u prometu zatekla  u alkoholiziranom stanju vozača 47 godišnje A.R.  iz Gornjeg Svilaja koji je lišen slobode  i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.04.2017 godine  patrola PS orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Leo“ u Ugljari: O istom su  sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 21.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu tuče  i nanošenje povreda u ug.objektu „054“  u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja  po ovom osnovu lišila slobode 52 godišnjeg A.H. iz Kobaša ,RH, protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.05 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu  provale u pmv i otuđenje dokumenata i novca vlasništvo obitelji Vorgić  iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale i u pmv vlasništvo obitelji  Vincetić  iz Vidovica. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 16.04.2017 godine u 15.40 sati patrola PS Orašje je prosjačenju i skitnji zatekla 20 godišnju Šečićku  iz Gradačca ,42 godišnjeg Musića iz Gornjeg Rahića  i 18 godišnju Rahimovićku  iz Maoče protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 17.04.2017 godine  u 02.30 sati  patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekte „Leo“ u Ugljari  .O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 03.30 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena ug.objekata zatekla ug.objekat „Sova“  u Orašju a u 03.35 sati „S-klub“ u Ugljari. O zatečenom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu  na postupanje.


  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 10.-16.04.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __7___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane provale u pmv i otuđenja osobnih isprava vlasnika.

  __5___prijava  prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __4___prijave narušavanja JriM koji je najčešće narušavan tučom i prosjačenjem.

  __12___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.  Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 10.-16.04.2017 godine smo zaprimili sveukupno    ___28 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.     

            

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti