Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 11.01.-17.01.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirana su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 11. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela „Krađa“ koje se dogodilo u Orašju u trgovačkoj radnji „Maxi market“ na način da je nepoznata osoba ili više njih u periodu od 12. listopada 2020. godine do vremena prijave otuđila razne proizvode u vrijednosti od 1.700,00 KM. Na mjesto događaja je upućen dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje predviđene zakonom, a o događaju je upoznat i nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 17. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Nasilje u obitelji“ koje se dogodilo u obiteljskoj kući u D. Mahali. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je pedeset dvogodišnji I.J. fizički i psihički maltretirao svoju suprugu i sina. Zbog osnova sumnje da je počinio navedeno KD imenovani je uhićen, uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje te je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje, a o cijelom događaju su obaviješteni nadležni tužitelj Županije Posavske i nadležni sudac Općinskog suda u Orašju.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježeno je šest prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 11. siječnja 2021. godine u 23,35 sati policijski službenici OPP PU Odžak u Novom Gradu su zatekli trideset sedmogodišnjeg M.S. i trideset šestogodišnjeg Ž.J. obojica iz Obudovca, općina Šamac koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 12. siječnja 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je nepoznata ženska osoba prijavila da je napadnuta od strane dva psa koji su vlasništvo šezdeset trogodišnjeg M.T. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je imenovanom uručila prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 12. siječnja 2021. godine policijski službenici PS Odžak su došli do saznanja da je dana 06. siječnja 2021. godine četrdeset trogodišnji D.K. iz Novog Grada, općina Odžak, krećući se s traktorom lokalnom cestom kroz područja mjesta Novi Grad i Osječak, na prednjem dijelu traktora istakao zastavu koja ne sadrži obilježja propisana Ustavom Županije Posavske, F BiH i BiH. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM imenovanom je uručen prekršajni nalog.

  Dana 14. siječnja 2021. godine policijski službenici PU Odžak su na profilu društvene mreže facebook „Srpsko građansko udruženje posavina“ uočili tekst kojim se javno proziva i omalovažava službena radnja i policijski službenik samo iz razloga jer je nakon uočenog prekršaja poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje. Predsjednik navedenog društva je četrdesetogodišnji D.I. iz Odžaka koji je ujedno i administrator spomenutog facebook profila kojem će zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM Županije Posavske biti uručen prekršajni nalog.

  Dana 15. siječnja 2021. godine u 00,20 sati policijski službenici PS Odžak su u Odžaku u ul. M. Miletića zatekli dvadesetogodišnjeg O.Dž. iz Odžaka koji su se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 16. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira koje se dogodilo u D. Mahali. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je JRiM naročito drskim ponašanjem narušio pedeset petogodišnji M.B. iz D. Mahale. Imenovani je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen te je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 11. siječnja 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u krugu poduzeća „Strolit“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao E.H. iz M. Luga, općina Vukosavlje koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i poluprikolicom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta na vozilu bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 12. siječnja 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u R. Porobića. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s vozilom nepoznate marke i registarskih oznaka, crne boje koji je s vozilom udario u ogradu uz cestu te se udaljio s mjesta događaja u nepoznatom pravcu. U nezgodi je nastupila materijalna šteta na ogradi, a policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem daljnjih mjera i radnji na otkrivanju identiteta vozača.

  Dana 12. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju V i VIII ulice, a u kojoj su sudjelovali M.H. iz Orašja i A.O. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 13. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju XI i XII ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.N. iz Tolise i N.S. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je imenovana N.S. zadobila teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje a na vozilima je nastupila materijalna šteta.

  Dana 17. siječnja 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u G. Dubici na parkingu ugostiteljskog lokala „EX“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.K. iz Njemačke koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom koji je izlazeći s parkinga ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vl. A.I. iz Novog Sela . U nezgodi je nastupila materijalna šteta na vozilima bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 368 vozila i vozača, uručili su 36 prekršajnih naloga. Podnijeli su jedna zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i jednu obavijest o učinjenom prekršaju, te su iz prometa po isključili po jednog vozača i vozilo.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljene su tri prijave ostalih događaja.

  Dana 11. siječnja 2021. godine policijski službenici PS Odžak došli su do saznanja da tridesetogodišnji S.Đ. iz Modriče posjeduje vatreno oružje (pištolj). Istog dana je imenovani pozvan u službene prostorije PU Odžak gdje je tijekom obavljanja obavijesnog razgovora priznao da posjeduje plinski pištolj koji je predao policijskim službenicima za što je navedenom izdana potvrda o privremenom oduzimanju oružja te će biti proveden prekršajni postupak u skladu s Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 12. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja glasne glazbe u dvorištu obiteljske kuće koja se nalazi u Tolisi u ul. Criteška 41, a koja je vlasništvo četrdeset jednogodišnjeg M.O. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i obavila obavijesni razgovor s imenovanim, nakon kojeg je isti utišao glazbu te je upozoren zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 12. siječnja 2021. godine policijski službenici MUP Županije Posavske, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, u Odžaku na više lokacija, izvršili su pretragu obiteljskih kuća, pripadajućih objekata i vozila, kao i glavnih i sporednih prostorija i parkirališnog prostora ugostiteljskog lokala „Hype“ kojima je vlasnik ili koje koristi trideset četverogodišnji S.B. iz Odžaka. Pretragom su pronađeni traženi predmeti odnosno vatreno oružje i više komada raznog streljiva. Policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem službenih radnji u vezi s pronađenim i privremeno oduzetim predmetima.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 13 nepoznatih osoba, izvršili tri pratnje i jednu asistenciju.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 250 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 364 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom su utvrdili prekoračenje rada jednog ugostiteljskog objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 16 prijava događaja i 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti