Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 11.-17.12.2017. g.

  Najčitanije

    Dana 11.12.2017 godine u 09.50 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  08.12.2017 godine u 13.00 sati u  ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

              -istog dana u 15.30 sati patrola PS Orašje je na BP“AGS“ u Orašju zatekla u prosjačenju 21 godišnju Šečićku iz Gradačca protiv koje je proveden prekršajni postupak. Koristim priliku pohvaliti rad patrola PS Orašje po pitanju ovih prekršaja obzirom da su učestali i na samom graničnom prijelazu odakle se šalje slika države u koju se ulazi.

              -dana 12.12.2017 godine u vremenu od 11.15-12.20 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje policijski službenici su izvršili  pretres porodične kuće , pomoćnih objekata i vozila koje koristi M.P. iz Novog Sela.

              -istog dana u 15.30 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju  u blizini ug.objekta“Vila Aroma“ u Orašju zatekla 40 godišnjeg Musića iz Gornjeg Rahića  protiv koga je proveden prekršajni postupak.

              -dana 14.12.2017 godine u u vremenu od 08-12.00 sati službenici policije MUP-a su provodili pojačanu kontrolu prometa Županijskog karaktera koja je protekla bez incidenata. Koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju

              -istog dana u  vremenu od 09.-09.30 sati  patrola PS Orašje je pružala asistenciju djelatnicima porezne uprave Orašje  u Tolisi što je proteklo bez incidenata.

              -dana 15.12.2017 godine u 01.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog obračuna i nanošenja povreda u tuči u ug.objektu „Cadillak“ u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv sudionika u tuči sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere

              -istog dana 15.12.2017 godine u 22.37 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM i upućenih ozbiljnih prijetnji  vlasniku i osoblju ug.objekta „Sova“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je po ovom osnovu lišio slobode 26 godišnjeg E.N. iz Orašja kod koga su tijekom pretresa prilikom lišenja slobode  zatekli praškastu masu koja asocira na opojnu drogu .

              -istog dana u 14.10 sati patrola Ps orašje je tijekom kontrole prometa  u VIII Ulici u Orašju zbog vrijeđanja i omalovažavanja lišila slobode i zadržala 52 godišnjeg J.M. iz  iz Šiškovaca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 14.05 sati se na križanju V i X  ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 39 godišnji Braovac iz Otoka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 12.10 sati se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

              -istog dana se na BP“Antunović“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

              -dana 16.12.2017 godine u 10.40 sati kriminalistički tehničar sektora krim policije MUP-a je preliminarnim vještačenjem utvrdio da postoji osnovi sumnje da je praškasta materija zatečena kod osobe lišene slobode droga tipa“Kokain“  o čemu je upoznat dežurni tužitelj  Županijskog tužilaštva koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u 22.25 sati JRiM je  drskim ponašanjem  ,vrijeđanjem i psovanjem narušen u ug.objektu „Leo“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode dvije muške osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 19.15 sati se na parkingu ispred trgovine „Maxi“  u Školskoj ulici u O.Luci dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se nepropisno u natrag uzrokovao 17 godišnji M.D. iz Oštre Luke protiv koga će biti  proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u vremenu od 12.40-13.25 sati temeljem naredbe tužilaštva službenici PU Orašje su izvršili pretres obiteljske kuće ,vozila  i pratećih objekata koje koristi lišeni slobode 26 godišnji :E.N. iz Orašja.

              -dana 17.12.2017 godine u 19.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu upućene ozbiljne prijetnje 49 godišnjem I.N. iz Orašja a od strane izvjesnog Džakića iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje kji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u 19.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću   vlasništvo 42 godišnjeg  Pejića  u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u 10.15 sati patrola Ps orašje je u prosjačenju zatekla 24 godišnju Šečićku  iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

              U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 11.-17.12.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __5___prijava kaznenog djela, tuče sa nanesenim teškim povredama.

  __5___prijava  prometnih nezgoda.

  __5___prijava  narušavanja JriM, koji je ponovno narušavan prosjačenjem.

  __0__ prijava  zatečenog u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po ovom osnovu.

  __4___prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 11.-17.12.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _19 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati apsolutno sigurnim danom   iza nas.

     

                                                                                                   GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti