Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 11.-18.11.2019.g.

  Najčitanije

  Dana 11.11.2019. godine u 16.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Vladimira Nazora u Tolisi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan moped i da je vozač mopeda 51 godišnji M.O. iz Tolise zadobio teške tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za nezgodu sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 05.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja skupine od 16 migranata na autobusnom stajalištu u Posavskoj Mahaloj. Imenovani su prevezeni u prostorije PS Odžak o čemu je obaviješten nadležni inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.15-10.00 sati po naredbi Suda BIH izvršen je pretres stana, stalnih prostorija i pokretnih stvari vlasništvo V.D. iz Ugljare radi postojanja osnova sumnje da je počinio KD, što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 07.15-10.30 sati temeljem iste naredbe Suda BiH izvršen je pretres stana, stalnih prostorija i pokretnih stvari I.Ž iz Kostrča radi postojanja osnova sumnje da je počinio KD, što je također proteklo bez incidenata.

  -istog dana od 15.00 sati službenici PS Odžak su vršili pratnju zatečenih migranata od Odžaka do prihvatnog centra u Sarajevu što je proteklo bez incidenata.

  -dana 12.11.2019. godine u 09.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela vlasništvo 26 godišnjeg M.M. iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja putem telefona 44 godišnje H.J. iz Donje Mahale od strane 42 godišnje Čekićke iz Stuttgarta. O zaprimljenoj prijavi je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je navedenu Čekićku upozorio na ponašanje.

  -dana 13.11.2019. godine u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog parfema iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju o čemu je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini zgrade Suda u Odžaku u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se kreću u natrag pmv uzrokovao vozač 50 godišnji S.M. nastanjen u Njemačkoj protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 14.11.2019. godine u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 1.8 na Dusinama u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 10.11.2019. godine u III ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 11.40 sati PS Orašje je zaprimila i prijavu prometne nezgode koja se dogodila na mostu na rijeci Savi u blizini GP Orašje u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 15.11.2019. godine u 11.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu sječe šume vlasništvo obitelji Krištić iz Boka tijekom koje je uslijed pada krošnje na vlasnika navedeni 80 godišnji Krištić na žalost preminuo. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.00 sati patrola PS Orašje je zbog upornosti u činjenju prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja OSO u alkoholiziranom stanju uz upotrebu sile lišila slobode i zadržala prekršitelja 43 godišnjeg M.I. iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 06.50 sati službenici PU Odžak su u Novom Gradu zatekli 2 migranta iz Sirije o čemu su upoznali inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 10-15.00 sati službenici PU Odžak su vršili pratnju i osiguranje kolone „Marš mira“ na relaciji Odžak-Vukovar do Pruda što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 11.45 sati se u ulici Alojzija Stepinca u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na pomoćnoj zgradi u Vodeničkoj ulici u Vidovicama. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Vidovice koji su lokalizirali požar.

  -dana 16.11.2019. godine se u Potočanima dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 08-09.10 sati službenici PU Orašje su vršili pratnju organizirane kolone pješaka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata od III. ulice do GP Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 10.50-11.30 sati službenici prometne policije PU Orašje su vršili pratnju ultramaratona Tuzla-Vukovar na relaciji od Lepnice do GP Orašje što je proteklo bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 11.-18.11.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, prijavljena su različita kaznena djela.
  __7__prijava prometnih nezgoda, uglavnom s manjom materijalnom štetom i realiziranim putem europsko izvješća o nezgodama.
  __1__prijavu narušavanja JRiM koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __2__prijave zatečenih 16 migranata na području Županije Posavske.
  __8__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane pratnje organiziranih kolona upućenih u Vukovar povodom obilježavanja 28. godišnjice „Dana pada Vukovara“. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 11.-18.11.2019. godine smo zaprimili sveukupno__21__prijavu za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti