Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 12.07.-18.07.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenog djela.

  Dana 15. srpnja 2021. godine oko 08,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu da je na dijelu lokalne ceste u neposrednoj blizini mjesnog groblja u Pos. Mahali postavljena rampa čime je onemogućen prolaz korisnicima poljoprivrednog zemljišta. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te utvrdila da je pedeset četverogodišnji B.M. iz Pos. Mahale na dijelu ceste koja je na navedenom lokalitetu postavio željeznu rampu koju je zabetonirao čime je onemogućio prolaz građanima korisnicima zemljišnih parcela. Na mjesto događaja je pozvan i djelatnik službe za prostorno uređenje općine Odžak koji je potvrdio da se radi o društvenoj svojini k.č. 234 općine Odžak. O navedenom događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio da se poduzmu istražne radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Samovlašće“, nakon čega je od strane dežurnog istražitelja i krim. tehničara izvršen očevid na mjestu događaja.

  Dana 18. srpnja 2021. godine oko 01,37 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da se u prostorijama DZ Orašje nalaze dvije osobe koje su zadobile ozljede sudjelovanjem u tuči. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je utvrdila da su lake tjelesne ozljede, po konstataciji dežurnog liječnika ŽB Orašje, zadobili četrdeset sedmogodišnji D.M. i pedesetogodišnji Z.K. obojica iz Boka, a prema izjavi imenovanih isti su tjelesno napadnuti u ugostiteljskom objektu „Dva pobre“ u Orašju od strane četrdeset devetogodišnjeg M.N. iz Tolise čime postoje osnovi sumnje da je imenovani počinio kazneno djelo „Laka tjelesna ozljeda“. Policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem daljnjih mjera i radnji predviđenih Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 12. srpnja 2021. godine oko 13,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici M.Tita u Odžaku. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.Ć. iz Odžaka i M.V, iz Gnionice, općina Vukosavlje koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. srpnja 2021. godine oko 14,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Vrbovac. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.G. iz Vrbovca koji je u trenutku nezgode upravljao radnim poljoprivrednim strojem-kombajnom i J.G. također iz Vrbovca koji je u trenutku nezgode upravljao mopedom. U nezgodi je vozač mopeda zadobio teške tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik Županijske bolnice u Orašju.

  Dana 15. srpnja 2021. godine oko 01,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru BP AGS, a u kojoj su sudjelovali M.V. iz Oštre Luke koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom i parkirano priključno vozilo. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 18. srpnja 2021. godine oko 23,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u V ulici u Orašju na parking prostoru naspram ugostiteljskog lokala „Kenzo“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt sa parkiranim putničkim motornim vozilom vlasništvo A.D. iz Tolise. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba a policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji na pronalasku nepoznatog vozila i vozača.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 582 vozila i vozača, uručili su 130 prekršajnih naloga i 25 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 6 vozila i 8 vozača od kojih je jedan zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljene su četiri prijave ostalih događaja.

  Dana 13. srpnja 2021. godine oko 11,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.K. iz Županje prijavljuje da je nepoznata osoba, neutvrđenog vremena, na nepoznat način od nje i njezine kćerke A-M.K. također iz Županje, otuđila osobne iskaznice izdane od strane nadležnih institucija Republike Hrvatske. Imenovanim su izdane potvrde o prijavi događaja.

  Dana 14. srpnja 2021. godine oko 15,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na lokalitetu između Matića i Tolise. O prijavi je upoznata DVD Matići čiji djelatnici su izašli na mjesto događaja i požar stavili pod kontrolu.

  Istog dana oko 16,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Donjoj Mahali u ul. S. Radića kod kbr. 33. O prijavi je upoznata DVD D. Mahala čiji djelatnici su izašli na mjesto događaja i požar stavili pod kontrolu.

  Istog dana oko 19,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Ž.Ž. iz Kopanica prijavljuje kako Ž.P. iz Kopanica danima ne izlazi iz svoje kuće. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja gdje su dolaskom do kuće Ž.P. istog zatekli u sobi kako leži na podu bez da daje znakove života. Potom je o događaju upoznat dežurni mrtvozornik DZ Orašje koji je izašao na mjesto događaja ali se nije mogao izjasniti o smrti, nakon čega je nadležni tužitelj Županije Posavske naložio da se izvrši očevid i tijelo zadrži u kući te osigura mjesto događaja do idućeg dana kada će biti nastavljeno s poduzimanjem daljnjih mjera i radnji u skladu sa Zakonom. Dana 15. srpnja 2021. godine u vremenu od 09,00 do 10,00 sati spec. patolog ŽB Orašje uz nazočnost dežurnog istražitelja SKP je izvršio pregled beživotnog tijela imenovanog Ž.P. kojom prigodom je konstatirao da je navedeni preminuo prirodnom smrću.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 18 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje i dva osiguranja javnih okupljanja. Izvedena je i jedna akcija pojačane kontrole prometa lokalnog karaktera

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 12 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 198 obilazak ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je skupno 10 prijava događaja i 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti