Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 12.-18.08.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 12.08.2019. godine u 13.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda 21 godišnjoj A.B. iz Odžaka u noći oko 02.00 sata ispred diskoteke „Milenijum Arena“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv izvršitelja KD 29 godišnjeg R.D. iz Odžaka sukladno težini povreda navedene poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv vlasništvo 45 godišnje S.B. iz Dubrovnika na parkiralištu tržnog centra “Bingo“ na Magistralnoj cesti M 1.8 u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u neposrednoj blizini BP“ AGS“ na Magistralnoj cesti na Dusinama. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.16 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 56 godišnji J.M. iz Novog Sela koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 13.08.2019. godine u 12.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja zadnjeg vjetrobrana na pmv vlasništvo obitelji Lucić iz Domaljevca. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku. U istoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 19-24.00 sati službenici PS Odžak su vršili povremeni obilazak prijavljenog okupljanja u Domu umirovljenika u Odžaku što je proteklo bez incidenata.

  -dana 13/14.08.2019. godine u vremenu od 20.00-02.00 sati službenici PS Odžak su vršili osiguranje sportsko zabavne manifestacije“plavo-bijela noć“ koju su organizirali članovi nogometnog kluba „Sloga“ iz Pruda a koja je protekla bez incidenata.

  -dana 14.08.2019 godine u 12.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M1.8 naspram BP“AGS Antunović“. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 13.08.2019 godine u 22.00 sati na lokalnoj cesti Lepnica –Vidovice . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i nepoznata životinja o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -istog dana patrola PS Odžak je u prosjačenju u blizini Doma zdravlja u Odžaku zatekla 54 godišnju O.D. iz Gračanice protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.10 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 15.08.2019 godine u 17.25 sati PU Odžak je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji“ u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila postojanost osnova sumnje da je kd izvršio 62 godišnji M.D. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila ispred trgovačkog centra „Bingo“ u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač istog vozila sa oštećenim nije razmijenio podatke niti popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola prometne policije će protiv nesavjesnog vozača koji je uzrokovao prometnu nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.40 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 3 pmv a da je istu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 18 godišnji M.D. iz Beča protiv koga će sukladno težini povreda putnika u vozilima biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 16.08.2019 godine u 03.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju II ulice i novoizgrađene ceste Orašje – Matići. U istoj nezgodi je sudjelovalo jedno pmv kojim je upravljao 19 godišnji R.D. iz Beča protiv koga će zbog nepropisnog skretanja i uzrokovanja prometne nezgode patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na semaforiziranom križanju u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu ne poštujući svjetlosnu signalizaciju kojom je upravljano prometom u križanju uzrokovao 21 godišnji I.D. iz Frankfurta protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 53 godišnjeg D.B. sa Dusina.

  -istog dana u 15.oo sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja 2 parkirana vozila u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je utvrdio da su oštećenja na vozilima nastala tijekom vatrometa o čemu je upoznat dežurni županijski tužilac koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 15.08.2018 godine na križanju V i VIII ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 14.08.2019 godine na magistralnoj cesti M 1.8 na Dusinama u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u III Ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana službenici PS Orašje su vršili osiguranje i regulaciju prometa u Donjoj Mahaloj a povodom obilježavanja blagdana „Svetog Roka“ što je proteklo bez incidenata.

  -dana 17.08.2019 godine u 00.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja ulaznih vrata obiteljske kuće u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je lišila slobode izvršitelje kaznenog djela kao i dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će protiv navedenih poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 12-15.00 sati službenici PU Orašje su vršili pratnju i osiguranje defilea“Oldtimera“ u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 18.08.2019. godine u 02.05 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 43 godišnjeg Đ.M. iz Tolise koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela u trgovini smještenoj u šoping centru u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 12.-18.08.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava kaznenih djela,prijavljeni su različiti sadržaji.
  __11__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih na različite načine.
  __1__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen prosjačenjem.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __7__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 12.-18.08.2019. godine smo zaprimili sveukupno__26__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti