Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 14.12.-20.12.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je počinjenja jednog kaznenog djela.

  Dana 20. prosinca 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD „Krađa“ koja se dogodila u obiteljskoj kući u Baziku na adresi Posavskih branitelja bb, na način da je NN osoba, predstavivši se da je djelatnik crvenog križa, iskoristila nepažnju M.S. koji živi na navedenoj adresi te mu iz jakne otuđila 700 KM. O navedenom događaju je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji je zajedno s krim. tehničarom poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježeno je deset prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 17. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Orašje u 23,15 sati u Orašju u XIV. ulici su zatekli tridesetogodišnjeg I.O. iz Tolise i dvadeset sedmogodišnjeg J.O. iz Tolise koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 18. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Orašje u 00,15 sati u Tolisi su zatekli dvadesetogodišnjeg I.K. iz Tolise i dvadesetogodišnjeg P.D. iz Tolise koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana policijski službenici PS Odžak u 00,30 sati u Odžaku u ulici R. Porobića su zatekli dvadeset sedmogodišnjeg M.B. iz Posavske Mahale koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana policijski službenici PS Orašje zajedno s službenicima Postrojbe za potporu u 00,55 sati u Orašju u XVII ulici su zatekli dvadeset sedmogodišnjeg T.M. iz Matića koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana policijski službenici PS Orašje zajedno s službenicima Postrojbe za potporu u 01,10 sati u Orašju u VIII ulici su zatekli dvadeset petogodišnjeg E.K. iz Orašja koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 18. prosinca 2020. godine službenici PS Orašje su na BP „Antinović“ zatekli u prosjačenju osamnaestogodišnjeg M.M. i četrdesettrogodišnjeg F.M. obojica iz Brčkog. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 23,50 sati u V. ulici u Orašju službenici PS Orašje su zatekli dvadeset trogodišnju A.M. iz Orašja koja se kretala na javnom mjestu čime je prekršila odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 19. prosinca 2020. godine u 00,05 sati u Orašju na križanju IV i VII ulice službenici PS Orašje su zatekli dvadeset četverogodišnjeg J.M. iz Matića koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana u 23,30 sati u Orašju u VII. ulici službenici PS Orašje su zatekli dvadeset petogodišnjeg I.B. iz Oštre Luke koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 20. prosinca 2020. godine u 01,03 sati u Orašju u III. ulici službenici PS Orašje su zatekli dvadeset trogodišnjeg D.J. iz Laktaša koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 15. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u kojoj su sudjelovali D.B. iz Brčkog i M.D. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u kojoj su sudjelovali M.Z. iz i E.Ć. obojica iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 17. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao P.K. iz Tolise i Ž.A. iz Orašja, koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 18. prosinca 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Odžak-Brod u mjestu Gornji Svilaj. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao J.B koji je upravljao s osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 20. prosinca 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Odžak-brod u mjestu Posavska Mahala. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao N.V koji je upravljao s osobnim vozilom, a koji je krećući se navedenom cestom ostvario kontakt s srnom, kojom prigodom je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču naspram kućnog broja 268 u kojoj ima ozlijeđena osoba. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da je u nezgodi sudjelovala pješakinja A.Ž. iz Kostrča, kojoj je pružena hitna medicinska pomoć i kojoj je dežurni liječnik DZ Orašje konstatirao teške tjelesne ozljede i NN vozač s NN vozilom koji se udaljio s mjesta događaja, te su osigurali mjesto događaja do dolaska ekipe za očevide. Policijski službenici PU Orašje su operativnim radom došli do saznanja da je drugi sudionik nezgode šezdesetogodišnji P.V. iz Kostrča koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. Po pronalasku je isti alkotestiran gdje je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu nakon čega je isti uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD-a „Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa“ i „Ne ukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“. O događaju je upoznat i nadležni tužitelj Županije Posavske.
  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 502 vozila i vozača, uručili su 62 prekršajna naloga te su podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa isključili tri vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljene su tri prijave ostalih događaja.

  Dana 16. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska NUS-a (neeksplodiranog ubojitog sredstva) u Draganovcima. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je na okolnosti prijave sastavila službenu zabilješku, te su o svemu upoznati i djelatnici civilne zaštite.

  Dana 17. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela M.K. u obiteljskoj kući u Boku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave, nakon čega je o prijavi upoznat dežurni mrtvozornik Doma Zdravlja u Orašju koji je pregledom tijela konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 18. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela Z.W. u obiteljskoj kući u Ugljari. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave, nakon čega je o prijavi upoznat dežurni mrtvozornik Doma Zdravlja u Orašju koji je pregledom tijela konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 31 nepoznatu osobe, te su izvršili sedam pratnji i tri asistencije.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 663 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom su zatekli jednu osobu koje krši odredbe Rješenja o samoizolaciji, protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Izvršili su i 362 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom su utvrdili prekoračenje rada jednog ugostiteljskog objekta gdje su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 20 prijava događaja te 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti