Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 14.-20.01.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 14.01.2019 godine u 20.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenom malodobniku  iz Odžaka. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu upravljajući prije sticanja prava  i krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta i uzrokovao malodobnik iz Odžaka koji je u nezgodi zadobio lakše tjelesne povrede. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  13.01.2019 godine u 21.15 sati u Boku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Ismailovićka iz Draganovaca , Halilović iz Orašja  koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana patrola PS Orašje je u prosjačenju  u blizini BP“AGS“ u Orašju zatekla 42 godišnjeg Musića  i 23 Musića iz Rahića protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.01.2019 godine  u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u XXV ulici u Orašju . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 motorna vozila a da je istu uzrokovao vozač nn vozila koji se udaljio sa lica mjesta nezgode nakon kontakta sa parkiranim pmv a da pritom vozač nn vozila sa oštećenim vlasnikom pmv nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u III ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2  motorna  vozila a da je ponovno nezgodu uzrokovao vozač nn vozila koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim 53 godišnjim U.M. iz Oštre Luke nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola prometne policije će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -dana 16.01.2019 godine u 13.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila isti dan ali oko 12.00 sati  u IIII ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 17.01.2019 godine  patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -istog dana 17.01.2019 godine u 10.25 sati  se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je izvodeći nepropisno radnju vozilom uzrokovao 39 godišnji M.V. iz  Janje protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana policijski  službenici PU Odžak su u vremenu od 07-11.00 sati provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa tijekom koje su kontrolirali 53 vozila,izdali 6 prekršajnih naloga,pregledali 15 vozila,izvršili provjeru identiteta za 5 nepoznatih osoba, te mobilnim radarom snimili i očitali 10 prekoračenja brzine kretanja  temeljem čega će biti proveden prekršajni postupak protiv odgovornih vozača.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati policajac u zajednici je  pružao asistenciju  komunalnim redarima općine Orašje  na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 18.01.2019 godine u 14.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na nadvožnjaku preko VC koridora  u Donjem Svilaju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 60 godišnji O.M.  iz Odžaka protiv koga će sukladno zadobivenim povredama biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja  telefonom  i putem društvenih mreža  23 godišnje I.L. iz  Kopanica od strane 37 godišnjeg I.K. iz Donje Mahale  koga je policajac u  zajednici PU Orašje upozorio na ponašanje.

  -istog dana  u  17.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Matkićka  iz Orašja  Džijan iz Boka koju je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 19.01.2019 godine u 17.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći  u tuči povrijeđenom 42 godišnjaku sa inicijalima I.I. iz Vidovica. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovanom povrede nanio 51 godišnjak sa inicijalima V.G. iz  Vidovica  u ug.objektu „Istok  „ u Vidovicama.  Protiv izvršitelja KD „Nanošenja tjelesnih povreda“ će sukladno kvalifikaciji povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 19/20.01.2019 godine službenici policije PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometna koja je protekla bez incidenata.

  -dana 20.01.2019 godine u 03.20 sati se u Ugljari u blizini diskoteke „S-klub“ dogodila   prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 23 godišnji M.P. iz Čelića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20/21.01.2019 godine  službenici PU Orašje su ponovno provodili  pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata.

  -Iskoristio bih priliku  upozoriti sudionike u prometu na prostoru Županije Posavske da smo  07.01.2019 godine video nadzor Županije Posavske stavili  u punu funkciju , što znači da  evidentirati, dokumentiramo i procesuiramo sve prometne i druge  prekršaje zabilježene ovom sofisticiranom opremom. Dana 12.01.2019 godine smo otpočeli procesuiranje snimljenih prekršaja sa odgodom od 5 dana to znači uočenih 07.01.2019 godine a radi mogućih smetnji  kod produženja registracija, pada sustava i dana vikenda. Tijekom testnog perioda smo uočili  da pojedini vozači tijekom dana više puta budu video nadzorom snimljeni  a što u praksi znači da visinom izrečene kazne za navedene prekršaje možete registrirati svako motorno vozilo na našem području  i bili uredan u prometu. Posebnu pažnju ćemo posvetiti  povratnicima u činjenju prekršaja, isteka registracije vozila, upravljanja prije sticanja prava na upravljanje, a sustav će poslužiti i kod dokumentiranja   KD, kretanja  sumnjivih osoba, osoba pod nadzorom i potragama, tako da ćemo nastojati pružiti sigurnost na prostoru Županije Posavske kakvu naši mještani kao i oni koji su na proputovanju našim prostorom zaslužuju.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 14.-20.01.2019 godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijavu  kaznenih djela, prijavljeno je nanošenje tjelesnih povreda.

  __8__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je narušen prosjačenjem.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __8__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 14.-20.01.2019 godine smo zaprimili sveukupno    __19__   prijava   za kompletno područje Županije Posavske  što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas .

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti