Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 15.02.-21.02.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 16. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Nasilje u obitelji“ koje se dogodilo u obiteljskoj kući u ul. Stjepana Radića kbr. 222 na način da četrdesetogodišnji P.F. fizički nasrće na ostale ukućane. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je zatekla imenovanog u vidno alkoholiziranom stanju i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno KD isti je uhićen, bez uporabe sredstava prisile, i službenim vozilom prevezen u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Dana 17. veljače 2021. godine zbog prestanka razloga za dalje zadržavanje imenovani je pušten na slobodu.

  Dana 16. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Prijevara“ kojom šezdeset šestogodišnji F.D. iz Tuzle prijavljuje kako je ranije istog dana S.P. iz Brčkog (ostali podaci trenutno nepoznati) predao 1250,00 konvertibilnih maraka u prostorijama restorana „Desetka“ koji se nalazi u sklopu City centra IN za 1200 litara nafte koju je imenovani S.P. trebao dovesti u Tuzlu, te se do prijave nije pojavio niti se javljao na telefon. S prijavom je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 19. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Krađa“ koja se dogodila u Donjoj Mahali na način da je nepoznata osoba ili više njih od 17. veljače 2021. godine pa do trenutka prijave iz obiteljske kuće na adresi Matije Gupca 2 vl. N.G. otuđila 1300 eura. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska ekipe za očevide koja je izvršila očevid, te će nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji na utvrđivanju činjenica u vezi s predmetnim kaznenim djelom.

  Dana 21. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dvadeset sedmogodišnji M.Č. iz Odžaka prijavljuje Z.O. iz Modriče (ostali podaci trenutno nedostupni) kako mu prijeti da će ga ubiti, te mu duži period u kontinuitetu upućuje prijetnje od kojih se M.Č. osjeća uznemireno bojeći se za svoj život i tijelo. O prijavi je upoznata nadležna tužiteljica Županije Posavske koja je naložila pokretanje istrage u vezi s KD „Ugrožavanje sigurnosti“, te je dežurni istražitelj OKP PU Odžak poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje te će nastaviti s dokumentiranjem ovog kaznenog djela.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je pet prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 17. veljače 2021. godine prilikom postupanja policijskih službenika u vezi prijave KD „Nasilje u obitelji“ u Donjoj Mahali u ul. S. Radića na kbr. 222, došlo je do narušavanja JRiM od strane pedeset dvogodišnjeg M.J. iz Donje Mahale koji je u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, te je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje i službenim vozilom prevezen u PU Orašje gdje je smještene u prostorije za smještaj uhićenih osoba. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu s Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske. Dana 17. veljače 2021. godine zbog prestanka razloga za dalje zadržavanje imenovani je pušten na slobodu.

  Dana 19. veljače 2021. godine u 23,30 sati u Orašju u III ulici službenici PS Orašje su zatekli dvadesetogodišnjeg A.A. iz Gradačca koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM Županije Posavske.

  Dana 19. veljače 2021. godine u 23,37 sati u Odžaku u ulici Brodska službenici OPP PU Odžak su zatekli dvadeset četverogodišnjeg A.H. iz Odžaka koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM Županije Posavske.

  Dana 20. veljače 2021. godine u 23,35 sati u Odžaku u ulici M. Tita službenici PS Odžak su zatekli trideset šestogodišnju S.R. i trideset šestogodišnjeg J.R. oboje iz Modriče koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM Županije Posavske.

  Dana 20. veljače 2021. godine u Odžaku u ulici M. Tita trideset šestogodišnji J.R. iz Modriče je narušio JRiM vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika koji su poduzimali službenu radnju u vezi s ne postupanjem imenovanog J.R. po odluci državnog tijela o ograničenju kretanja osoba na javnim mjestima od 23,00 do 05,00. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 19. Veljače 2021. Godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parkingu ispred gradskog nogometnog stadiona. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao P.P. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom kojim i parkirano putničko motorno vozilo. U nezgodi je nastupila materijalna šteta a imenovani P.P. je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju zadržan u PU Orašje u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  Dana 20. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići u neposrednoj blizini diskoteke „Sova“. Na mjesto događaja upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom i parkirano putničko motorno vozilo vl. L.Ž. iz D. Mahale. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba, a za nepoznatim vozačem će se nastaviti tragati.

  Dana 20. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjem Svilaju u kojoj su sudjelovali J.G. iz D. Svilaja koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom i M.Đ. iz G. Svilaja koji je u trenutku nezgode upravljao s putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 22. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u blizini samostana. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je došlo do samo slijetanja od strane nepoznatog vozača, koji je na mjestu događaja ostavio vozilo VW Golf IV bijele boje bez reg. oznaka. U nezgodi je nastupila materijalna šteta, te su službenici OPP PU Orašje poduzeli mjere i radnje u cilju pronalaska odgovorne osobe za prometnu nezgodu.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 664 vozila i vozača, uručili su 72 prekršajni naloga i 16 obavijesti o učinjenom prekršaju. Podnijeli su 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i iz prometa su isključili jedno vozilo i tri vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljeno je sedam prijava ostalih događaja.

  Dana 15. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja na ulaznoj kapiji od javnog poduzeća „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne“ u Orašju koje je nastalo 12. veljače 2021. godine na način da je vozač M.D. iz D. Mahale upravljajući putničkim motornim vozilom ostvario kontakt s kapijom. Na mjestu događaja su službenici OPP PU Orašje izvršili fotografiranje oštećenja i o svemu sastavili službenu zabilješku.

  Dana 17. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica u Ugljari, kojom A.P. iz Ugljare prijavljuje kako ima problema sa S.N. iz Ugljare. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i s navedenim obavila obavijesne razgovore, te je imenovanog S.N. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 18. Veljače 2021. Godine PS Orašje je zaprimila prijavu požara na obiteljskoj kući u Boku u ul. Posavska na kbr 22. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici DVD Tolisa i patrolna ophodnja koji su potvrdili navode prijave te su vatrogasci pristupili gašenju požara. Vlasnik kuće J.O. nije se mogao izjasniti o nastanku požara te je zbog toga o događaju upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji je zajedno s vještakom protupožarne zaštite izvršio očevid na mjestu događaja kao i poduzeti druge mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 19. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.D. iz Matića prijavljuje da ima problema sa svojim susjedom P.Ž. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je s navedenim obavila obavijesne razgovore i imenovanog P.Ž. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 20. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska kase i predmeta koji su se nalazili u kasi na nogometnom igralištu NK Hajduk u Orašju. Po prijavi je postupila dežurna istražiteljica OKP PU Orašje koja je zajedno s krim. tehničarom izvršila očevid na mjestu pronalaska i utvrdila da se radi o kasi i predmetima koji su otuđeni 18.05.2020 godine iz trgovine Nova Bosna.

  Dana 20. Veljače 2021. Godine PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.T. iz Oštre Luke prijavljuje da ima određenih problema s M.M. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je s navedenim obavila obavijesne razgovore i imenovanog M.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 21. Veljače 2021. Godine PS Orašje je zaprimila prijavu nestanka registarskih oznaka s putničkog motornog vozila koje je bilo parkirano u III ulici u Orašju. Po prijavi su postupili voditelj smjene i voditelj sektora PS Orašje, a s prijavom je upoznat i dežurni istražitelj OKP PU Orašje.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 35 nepoznatih osoba, te su izvršili dvije pratnje.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 99 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 319 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljene su 20 prijava događaja i 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti