Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 15.-21.04.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 15.04.2019. godine u 16.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih parfema iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji„ u ulici Ive Andrića u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode izvršitelja kd 40 godišnjeg D.DŽ. iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja dvorišne ograde obiteljske kuće u Proleterskoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je operativnim radom na terenu tvrdila da je navedenu ogradu oštetio vozač pmv 57 godišnji H.K. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Mehmedalić-Topalčević iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Topalčevića.

  -istog dana u 16.55 sati se u kružnom toku na križanju II i XIV ulice ispred trgovačkog centra City inn“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 16.04.2019. godine u 11.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila ispred pekare „Posavka“ u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu BP“Rox“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 56 godišnju H.M. iz Orašja.

  -dana 17.04.2019. godine u 18.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti R 464a u Potočanima. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao, krećući se tmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju, vozač 31 godišnji F.N. iz iz Pločara protiv koga će sukladno težini povreda i visini štete biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 18.04.2019. godine u 08.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u prostorije NK „Posavac“ u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Oštećenja tuđe stvari u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode i zadržala 28 godišnjeg Nedića protiv koga će sukladno visini pričinjene štete biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je skupa sa pripadnikom jedinice za podršku zbog narušavanja JRIm lišila slobode 23 godišnjeg E.H. iz Orašja i zadržala do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak a po osnovi razmirica patrola je upozorila na ponašanje 51 godišnjeg Ć.M. iz Orašja.

  -dana 19.04.2019. godine u 00.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 07.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Džemala Bijedića u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Brodskoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 3 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak kolja je utvrdila da je nezgodu nepropisnim uključivanjem u promet uzrokovala 30 godišnja A.Č. iz Odžaka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.30 sati pozornik PS Odžak je u prosjačenju u Titovoj ulici u Odžaku zatekao 27 godišnju Imširovićku iz Modriče protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.37 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 56 godišnjeg Z.S. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20.04.2019. godine u 19.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Svete Ane u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovao jedan neregistriran traktor i jedan neregistriran motocikl a da su nezgodi 2 osobe zadobile tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u XXVI ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila suprostavljene susjede.

  -dana 21.04.2019. godine u 19.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja JRIM u ulici Posavskih branitelja u Baziku. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je po ovom osnovu zbog alkoholiziranosti lišila slobode i zadržala do istrežnjenja 26 godišnjeg K.K. protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 15.-21.04.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivana oštećenja tuđih stvari.
  __9__prijava prometnih nezgoda. Uzrokovanih na različite načine.
  __3__prijave narušavanja JRiM koji je ponovno narušen i prosjačenjem.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __3__prijave ostalih događanja, najčešće su prijavljivane susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 15.-21.04.2019. godine smo zaprimili sveukupno__20__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.promet 

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti