Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 15.-21.06.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 15.06.2020. godine u 08.50 sati PU Odžak je zaprimila prijavu kaznenih djela „Utaje i Krivotvorenja isprave“ na štetu prijavitelja 61 godišnjeg M.M. iz Vrbovca. O istom je upoznat dežurni tužitelj Županijskog Tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -dana 16.06.2020. godine u 22.51 sati PS Odžak je zaprimila prijavu dolaska u dvorište vlasništvo obitelji Kajnović iz Odžaka i fizički napad na vlasnika od strane 30 godišnjeg S.M. iz Vučkovaca koji je tijekom obračuna zadobio tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv odgovornog sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.15 sati patrola PS Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 49 godišnjeg A.J. iz Posavske Mahale koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 17.06.2020. godine u 07.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u kružnom toku na križanju XIV i II ulice u Orašju. U istoj nezgodi je sudjelovalo jedno pmv i „VW transporter“ Granične policije Orašje. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 18.06.2020. godine u 10.10 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju na zelenoj tržnici zatekla 30 godišnju B.H. iz Brke protiv koje je provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.15 sati patrola PS Orašje je u blizini zelen tržnice u Orašju u prosjačenju zatekla 20 godišnju Šečićku i 20 godišnju Huseljićku iz Brčkog protiv kojih je provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju na velikoj tržnici u Orašju zatekla 38 godišnju Šečićku iz Brčkog protiv koje je provela prekršajni postupak.

  -dana 19.06.2020. godine u 03.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj, a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 32 godišnji Dominković iz Donje Mahale protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -dana 19.06.2020. godine u 20.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja bakarnih cijevi i mesinganih slavina iz dvorišne zgrade vlasništvo obitelji Dominković iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Savskoj ulici u Donjoj Mahali. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 73 godišnju R.B. iz Donje Mahale.

  -istog dana u 12.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu trgovine „Kalamido“ u Domaljevcu. U istoj nezgodi je sudjelovalo jedno tmv i parkirano pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 22.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je suprostavljene susjede upozorila na ponašanje.

  -dana 20.06.2020. godine u 01.50 sati patrola PS Orašje je u narušavanju jrim ispred pekare „Posavka“ u III. ulici u Orašju zatekla 27 godišnjeg J.M. iz Vidovica koga su zbog upornosti u nastavku činjenja prekršaja lišila slobode i zadržala. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja provale u obiteljsku kuću u Boku. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.15 sati u PS Domaljevac-Šamac je pristupila NN osoba koja je predala ručnu bombu pronađenu tijekom čišćenja gospodarskih objekata. O istom će biti upoznata Civilna zaštita koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.06.2020. godine u 02.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđeno vozaču pmv sa inicijalima I.I. iz Orašja koji je uzrokovao prometnu nezgodu samoslijetanjem pmv u Tolisi. Protiv navedenog će patrola prometne policije PU Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.30 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je prijavila prometnu nezgodu samoslijetanje pmv vlasništvo obitelji Vinković iz Oštre Luke na lokalnoj cesti Domaljevac-Brvnik. Obzirom da na licu mjesta nisu zatekli vozača patrola prometne policije PU Orašje će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Vrtovačkoj ulici u Donjoj Mahali u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Tijekom očevida patrola prometne policije je utvrdila da je u nezgodi sudjelovao vozač 59 godišnji V.M. iz Donje Mahale u alkoholiziranom stanju koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Nakon obavljenog očevida patrola je protiv odgovornog za nezgodu poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Sportskoj ulici u Matićima u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pješak koji je zadobio teške tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 22.06.2020. godine u 02.00 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug. objekat „Sloga“ u Tolisi o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 00.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju regionalne ceste Orašje –Gradačac i Filipovića Ulice u Boku u kojoj je sudjelovalo nn pmv koje se udaljilo sa lica mjesta a da o nezgodi vozač nije obavijestio policijsku stanicu Orašje. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je operativnim radom na terenu utvrdila da je istim vozilom upravljao 36 godišnji M.D. iz iz Brčkog koga su u prometu zaustavili i zbog nedopuštene količine alkohola lišili slobode i zadržali do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 15.-21.06.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivane krađe.
  __8__prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih kretanjem pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __4__prijave narušavanja jrim koji je najčešće narušen drskim ponašanjem.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.
  Zaprimili smo__4__prijave ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 15.-21.06.2020. godine smo zaprimili sveukupno__22__prijave građana.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing. prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti