Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 17.-23.12.2018. godine

  Najčitanije

  Dana 17.12.2018 godine u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih parfema u trgovini „DM“ smještenoj u trgovačkom centru „City inn „ u Orašju.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.00 sati se  u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko  izvješće o nezgodama.

  -dana 19.12.2018 godine u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u 10.24 sati na magistralnoj cesti u Ugljari u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 20.12.2018 godine u 13.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  na križanju XI i XII Ulice u Orašju. O istom je u poznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska , upravljajući pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao 33 godišnji M.B. iz Srednje Slatine koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.40 sati PU Odžak je zaprimila prijavu kd „prijevare“ izvršenog od strane električara na štetu obitelji Skrobić iz Novog Grada. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.12.2018 godine u 23.30 sati patrola PS Orašje je u prometu na BP“Antunović“ u Orašju zatekla u alkoholiziranom stanju 35 godišnjeg J.M. iz Matića koji je lišen slobode i  zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 22.12.2018 godine u 03.20 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom 20 godišnjem I.L. iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će sukladno kvalificiranim ozljedama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.30 sati se u Brodskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.21 sati PS Odžak je zaprimila prijavu suicida 86 godišnjeg G.P.  iz Gornjeg Svilaja čije je tijelo nakon konstatacije o načinu nastupanja smrtnih posljedica predano obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 19.30 sati  zbog sumnje da je izvršio KD  nanošenje teških tjelesnih povreda patrola PU Odžak je lišila slobode malodobnika protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.00 sati  zbog istog KD je lišen slobode i 18 godišnji E.S. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja preminulog 75 godišnjeg J.P. iz Boka u njegovoj obiteljskoj kući O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 23.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Benković iz Ugljare-Baotić iz Donje Mahale koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 23.12.2018 godine patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje.

  -istog dana  u 00.00 sati Patrola PS Orašje u preuzela 19 godišnjeg O.N. iz  Vukosalvlja, lišenog slobode po zahtjevu krim policije  PU Orašje od strane službenika policije PS Modriča. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 04.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u VIII ulici u Orašju koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 26 godišnji F.P. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.05 sati se u Matićima dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popuni li europsko izvješće o nezgodama.

  – istog dana u 09.15 sati malodobnik lišeni slobode  i E.S. iz Odžaka su predani  djelatnicima PU Orašje na dalje postupanje.

  -istog dana u 22.30 sati u prometu je zatečen J.N. iz Vukosavlja koji je odbio alkotestiranje te je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 24.12.2018 godine u 02.55 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 44 godišnji M.T. iz  Zagreba protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 17.-23.12.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave  kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.

  __7__prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __0__prijava narušavanja JRiM.

  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __8__prijava ostalih događanja,prijavljene su različite policiske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 17.-23.12.2018 godine smo zaprimili    __20__   prijava    za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti