Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 18.-24.09.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 18.09.2017 godine u 05.50 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Grebnicama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 37 godišnji M.K. iz  Domaljevca koji je u prometnoj nezgodi na žalost smrtno stradao. O istom je upoznat i dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.00 sati patrola policije PS Orašje u prometu zatekla  u alkoholiziranom stanju sa  koncentracijom alkohola od 3,45 promila 44 godišnjeg I.D.  iz Matića koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 19.09.2017 godine u 08.00 sati PS Orašje je zaprimila obavijest da je u narušavanju jrim  koje se dogodilo 13.09.2017 godine 67 godišnji O.M. iz Oštre Luke zadobio lakše tjelesne povrede. Protiv izvršitelja KD „Nanošenja lakih tjelesnih povreda“ 47 godišnjeg P.P. iz Oštre Luke će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  prometne nezgode koja se dogodila na križanju  magistralne ceste M 14.2 i ulaza u Ugljaru . O istom je upoznata patrola prometne policije Pu Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl a da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač pmv 51 godišnji S.T. iz Orašja  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  razmirica 2 muške osobe  iz Tolise. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje  54 godišnjaka sa inicijalima I.O. iz Tolise.

  -dana 20.09.2017 godine u 19.30 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu upravljajući pmv u alkoholiziranom stanju prešavši na dio ceste predviđen za kretanje vozilima iz suprotnog smjera uzrokovao 64 godišnji I.M. iz   Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 19.30 sati u XIV ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 16-22.00 sata policijski službenici PS Odžak su osiguravali  javno okupljanje povodom dočeka  nove 1439 Hidžretske godine  po Islamskom kalendaru. Koristim priliku vjernicima  islamske vjeroispovjesti čestitati  Novu godinu  i u ime uprave policije MUP-a  ŽP zaželjeti svako dobro  ,mir i blagostanje.

  -dana 21.09.2017 godine u 14.30 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 47 godišnjeg DŽ.M. iz Rajeva Sela  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog je proveden prekršajni postupak.

  -dana 23.09.2017 godine u 10.40 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom kontrole prometa u Grebnicama narušio vozač autobusa 47 godišnji Eskić  iz Milića  protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Kostrču. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 71 godišnju A.Ž. iz Kostrča.

  -dana 24.09.2017 godine u 02.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  na parkingu ispred stadiona „Goal“ u Orašju.  O istom je upoznata patrola prometne  policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da o štetnom događaju nije obaviještena niti PS Orašje niti drugi sudionik  ,oštećeni u nezgodi. Nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 03.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila   u Ugljari ispred „fast-food“ restorana . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u kuću vlasništvo obitelji Buzaković iz Posavske Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj PU Odžak koji je utvrdio da je iz navedene kuće provalnik otuđio skupocjeni  tv prijemnik te otpočeo potragu za izvršiteljem i otuđenim aparatom.

  -istog dana službenici prometne policije PU Orašje su utvrdili da je nezgodu koja se dogodila ispred „fast –food“ restorana u Ugljari uzrokovao i lice mjesta napustio 21 godišnji F.B. iz  Ugljare  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u Kostrču. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 18.-24.09.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __2___prijave kaznenih djela, ponovno imamo i prijavu provale u obiteljske kuće.

  __7___prijava  prometnih nezgoda , uglavnom uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom na parkiralištima ispred ug.objekata.

  __1___prijavu narušavanja JriM , koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __2___prijave zatečenih u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po ovom osnovu.

  __4___prijave ostalih događanja, ponovno su najčešće prijavljivana obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 18.-24.09.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _16 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti