Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 19.-25.03.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 19.03.2018 godine u 07.00 sati se na magistralnoj cesti  u Gornjem Svilaju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima is tanju puta uzrokovao vozač tmv34 godišnji Pašalić iz Bosanskog Broda protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom službeniku Kazneno Popravnog Zavoda Orašje . O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 20.03.2018 godine u 10.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela vlasništvo 33 godišnje E.P. iz Orašja koji je bio zaboravljen na kiosku „Duhan“ u III ulici u Orašju u neposrednoj blizini Županijske bolnice Orašje. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.03.2018 godine u 10.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je JRiM naročito drskim ponašanjem narušio 41 godišnji M.B. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 malodobnice o čemu je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje malodobnu A.K. o čemu su sačinili i službenu zabilješku.

  -istog dana u vremenu od 16-18.00 sati službenici Federalne Uprave Policije su u nazočnosti policijskih službenika PU Odžak temeljem naredbe Općinskog Suda Livno izvršili pretres prostorija i pmv koje koristi 47 godišnji S.A. iz Odžaka koji je nakon pretresa lišen slobode i zadržan u prostoriji za boravak osoba lišenih slobode u PU Odžak.

  -dana 22.03.2018 godine u 12.00 sati se na križanju vii i XII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 56 godišnji I.D. iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu višednevnog uznemiravanja putem telefona obitelji Baotić iz Orašja. O istom su upoznati pripadnici policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.03.2018 godine u 04.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara na dvorišnoj zgradi vlasništvo obitelji Oršolić iz Domaljevca. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Domaljevac koji su lokalizirali požar i dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.00 sati se na semaforiziranom križanju magistralnih cesta u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 21 godišnji B.F. iz Ugljare protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 24.03.2018 godine u 13.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenoj supruzi Mišković iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS orašje koja će zbog osnova sumnje da počinio kazneno djelo „Nasilja u obitelji“ protiv supruga naveden poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.30 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji u blizini BP“AGS“ u Orašju zatekla 40 godišnjeg Musića iz Gornjeg Rahića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 25.03.208 godine u 03.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje lakših povreda dvojice gostiju ug.objekta“Sova“ u Orašju od strane 21 godišnjeg I.D. iz Donje Mahale . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv imenovanog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 24/25.03.2018 godine u vremenu od 22.30-03.00 sati službenici PU Orašje su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću.

  -istog dana u 15.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kuću vlasništvo obitelji Lukačević iz Kopanica. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenoj supruzi Orkić iz Kopanica. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kd“Nasilje u obitelji“ lišila slobode i zadržala navedenog supruga imenovane protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.15 sati se u V ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 19.-25.03.2018 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __6__prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd“Nasilja u obitelji“.

  __4__prijave prometnih nezgoda , najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prava prvenstva.

  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je ponovno narušavan prosjačenjem.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __5__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivani izazvani požari na objektima za stanovanje. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. U vremenu od 19.-25.03.2018 godine smo zaprimili sveukupno __17__ prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

   

                                                                                                    GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti